Tolerancja w myCADtool

Cze wszystkim

Kontynuuję moją eksplorację MyCADtools... a dokładniej na narzędziu " Tolerancja "
Wydaje mi się to bardzo interesujące, ale nie mogę wymyślić, jak zrobić to, co chcę

Chciałbym, aby wziął normę (losowo ISO 2768-1) i zastosował wartości IT do moich wymiarów.
Spód boli to, że narzędzie wydaje się być zaprojektowane tylko do wałów/otworów, a nie do wymiarów długości.

1. Czy istnieje sposób, aby określić to " długość " zamiast drzewa lub
    image
    W przeciwnym razie to nie ma znaczenia, podwoiłbym swoją tabelę w obu przypadkach, robiąc w ten sposób duchy xd
  2. Czy można ustawić tolerancję symetryczną, czy też jest ona koniecznie obustronna w przypadku korzystania z własnej tabeli?
1 polubienie

Witam;

W pomocy "Tolerancja " nie ma wzmianki o ograniczeniach w odniesieniu do wałów czy otworów...

Ale przyznaję, że nie używam tego narzędzia.

[H.s-On] Mała tyrada na temat wszystkich narzędzi 2024, Visiativ zdecydował się na preinstalację tylko kilku " spośród najpopularniejszych  " narzędzi.
Ryzykując, że użytkownicy nie będą korzystać z innych swoich narzędzi (a jest ich sporo).
Ale jeśli nie znamy dokładnie imienia osoby, która mogłaby nam się przydać (a nawet jeśli taka istnieje), to jak ją zidentyfikować.
Cóż, jeśli kiedykolwiek uda Ci się zidentyfikować narzędzie, musisz zainstalować je ręcznie z interfejsu MyCadPassport... Ale nie jest to zbyt " przyjazne dla użytkownika ".
ryzykując utratę wielu funkcji. [H.s-Wyłączony]

Pozdrowienia.

2 polubienia

Cześć @Maclane

W rzeczywistości w pomocy stosują tę samą tolerancję do wszystkich wymiarów. Nie używają tabeli, w której zasoby IT zmieniają się w zależności od długości

Ho, i trzecie pytanie, bo wiedziałem, że zapomniałem o jednym: czy można zmienić jednostkę w tabeli tolerancji. Domyślnie jest to mikrometry: jak można go ustawić w mm bez mnożenia wartości przez 1,000?

Witam

W odpowiedzi na twoją tyradę i aby lepiej zrozumieć, jeśli zdecydowaliśmy się nie tworzyć już wszystkich skrótów systemu Windows do 50 narzędzi myCADtools, to dlatego, że wykładniczo wydłuża to odinstalowanie produktu.

Narzędzia są jednak dobrze zainstalowane i dostępne za pośrednictwem paska narzędzi myCADtools w SOLIDWORKS lub aplikacji myCADtools

Szybka wskazówka: możesz użyć wyszukiwania SOLIDWORKS, aby uruchomić narzędzia myCADtools

Lancement Tolerance dans SOLIDWORKS

Szukamy rozwiązania, aby przezwyciężyć ten problem związany z coraz powszechniejszymi uprawnieniami administratora w obliczu zagrożenia cyberbezpieczeństwem.

Nie wahaj się przekazać nam informacji zwrotnej, pozostajemy do Twojej dyspozycji, aby narzędzia ewoluowały we właściwym kierunku.

Dziękuję

A więc, @prossignol, skoro mamy szczęście mieć członka myCAD, czy istnieje rozwiązanie mojego początkowego problemu? :slight_smile:

Witam

Otworzyłem dwie prośby o ulepszenie dla twoich próśb:

R&Dmy - Ewolucja #193156
Dodano możliwość edycji jednostki w tabeli Excela

R&Dmy - Ewolucja #193154
Dodano możliwość ustawiania wymiarów symetrycznych, a nie dwustronnych

Zostaniesz powiadomiony, gdy rozwiązanie zostanie wprowadzone w przyszłej wersji.

Jeśli chodzi o pierwszy punkt, czy może mi Pan wyjaśnić bardziej szczegółowo, czego chce?

Pozdrowienia

2 polubienia

ho, świetnie. Dziękujemy@fmarchand

Jeśli chodzi o 1. punkt, najłatwiej jest prawdopodobnie wyjaśnić, co próbuję zrobić. Chciałem ustawić tabelę tolerancji z normy (przypadkowo: NF2768).
Normy te obowiązują nie tylko dla wałów i otworów, ale także dla odległości liniowych, najlepiej zgodnie z klasą dokładności.

I tak bym chciał, żeby przy użyciu standardu moja tolerancja wychodziła dla odległości liniowej (najlepiej wybierając precyzję. Ale w przeciwnym razie zrobi to dodatkowy stół, to nic wielkiego)

Prawdę mówiąc, rozwijane menu z tytułem zakładki Excela pasowałoby prawie równie dobrze. Pozwala to na " po prostu " dostosowanie pliku, a nie narzędzia MyCAD

Na obrazie " typowe " wartości normy