Witam
Chciałbym mieć możliwość zastosowania tolerancji geometrii, która wskazuje zarówno na powierzchnię odniesienia, jak i na zdefiniowaną powierzchnię w Solidworks. Do dziś jestem zmuszony zlokalizować powierzchnię.
Zobacz załączone zdjęcie, na górze co jestem w stanie zrobić, na dole co chciałbym zrobić (bez konieczności majsterkowania)
tolerance_geometrique.png
Witam
Musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy pierwszą strzałkę tolerancji geometrycznej i kliknąć "wstaw nową gałąź"
7 polubień
Zakładam, że utworzyłeś przechwytywanie dla przykładu, ale nadal chciałbym zwrócić uwagę, na wypadek, gdybyś chciał zastosować tę tolerancję w tym samym przypadku, że w tym konkretnym przypadku te dwie reprezentacje mają różne znaczenia.
W jednym przypadku steruje się płaszczyzną w stosunku do generatora, a w drugim w odniesieniu do osi
6 polubień
Naciśnięcie "ctrl" po wybraniu strzałki pozwala również na jej zduplikowanie (działa już na SW 2014 i prawdopodobnie na wielu poprzednich wersjach). Jest to wygodne i działa w przypadku wielu typów adnotacji.
Dolna reprezentacja jest nieprawidłowa, ponieważ ma 2 strzałki. Powinien mieć trójkąt, aby określić odniesienie.
Musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy końcówkę strzałki, aby móc zmienić jej kształt na trójkąt
1 polubienie
Dziękuję Wam obojgu za odpowiedzi,
Ludo.mai, stworzyłem przechwytywanie dla przykładu, :) / wstawienie nowej gałęzi jest rozwiązaniem, ale i tak majsterkuję, dwie gałęzie są połączone ...
Froussel, kiedy patrzę na GDI, pozwala mi na to przedstawienie, ale zgadzam się, że nie jest ono idealne. Postępowałem zgodnie z twoimi instrukcjami, więc zduplikowałem moją tolerancję i nałożyłem trójkąt na jeden z dwóch, jest dobre renderowanie, ale nadal jest to hack.
Nie sądzę, aby narzędzie Tolerancja geometryczna pozwalało na taką możliwość
Witam
Uh, która wersja GDI? Ten zapis, o ile mi wiadomo, nie istniał od lat wraz z pojawieniem się ISO GPS.
W GDI z 2004 roku ta ocena już nie istnieje, stąd fakt, że SW nie oferuje jej domyślnie. Na GDI z 1998 roku istniał, ale przestarzały.
2 polubienia