Witam
Chciałbym stworzyć okrągły kawałek blachy (instrument muzyczny bardzo podobny do patelni, ale nie do końca), który wyglądałby tak:
Oto pierwszy plik, który jest głównym arkuszem (spłaszczonym) z 2 nutami wybitymi za pomocą narzędzi do formowania: DemiCoqueHauteNotees.SLDPRT (564.2 Kb)
a oto drugie narzędzie do formowania do trenowania instrumentu: FT-DemiCoqueHaute.zip (163,7 KB).
Solidworks odmawia utworzenia tej części za mnie, a oto komunikat o błędzie, który jest do mnie zwracany:
" Ta funkcja utworzy ciała rozłączne. Wiele obiektów arkusza blachy nie jest obsługiwanych "
Duża nuta muzyczna na górze jest łatwa do wykonania, ponieważ na płaskiej powierzchni, ale innych nut nie mogę uformować na blasze po wytłoczeniu za pomocą dużego narzędzia do formowania.
Z drugiej strony, w przypadku płaskiej blachy, łatwo jest stemplować nuty, ale niemożliwe jest formowanie instrumentu za pomocą drugiego narzędzia do formowania.
Czy mógłbyś mi pomóc, poprowadzić mnie, abym odniósł sukces w formowaniu tej części z blachy?
Z góry dziękuję.