Sądząc po tym, co widzę, zastosowałeś symetrię, ale półkole pozostało na swoim miejscu.
Jeśli mam rację, powiedziałbym, że należy przerobić symetrię, upewniając się, że uwzględniono półkole, lub w tym momencie zastosować symetrię (odwrócenie poziome) samodzielnie, aby odwrócić położenie punktów w górę i w dół.
Jeśli źródłem problemu jest symetria, którą sugerujesz @Sylk, być może po prostu odwrócenie normalnej płaszczyzny podparcia szkicu półkola może rozwiązać problem... do sprawdzenia.
Tak @Silver_Surfer , miałem zamiar dodać to w moim poście, ale miałem wątpliwości, nie jestem pewien, czy zmiana normalnej spowoduje powrót szkicu w poziomie. Do sprawdzenia, rzeczywiście
Witam Ze swojej strony stworzę 2 szkice na planach rozłożonych w czasie, więc nie ma już problemu, konstrukcja jest czysta. Modyfikacja możliwa bez błędów, możliwa symetria, konfigurowalna facetyzacja bez obaw, to samo dla przyrządów do blachy
Właśnie zrozumiałem, dlaczego mówisz o symetrii. Nie zrobiłem żadnej symetrii, aby zbudować mój element, odwróciłem wymiary i dołączyłem kilka ograniczeń szkicu.
Czy nie prościej byłoby zbudować wygładzanie w szkicach 3D? Możliwy jest wybór punktu i można tworzyć linie trajektorii... Jedynym małym ograniczeniem jest to, że w początkowym szkicu potrzeba tyle samo segmentów, co w szkicu przybycia.
Musisz wybrać szkice w pobliżu punktów, które mają być połączone (bez względu na kolejność)
Jeśli znajdziesz się tak, jak w Twoim przypadku z odlotami i przylotami, które się krzyżują, idziesz do jednego z punktów i przeciągasz go do właściwego punktu przyjazdu, a to zmienia wygładzenie.