Przybornik już nie działa

Witam
Przybornik działał bardzo dobrze, ale teraz, gdy chcę go otworzyć, pojawia się ten komunikat:
SOLIDWORKS potrzebuje folderu do przechowywania danych użytkownika w celu pomocy w wierceniu. Ponieważ domyślny folder "data" nie ma uprawnień do odczytu i zapisu, wybierz folder, który je posiada.
Nie ma żadnych aktualizacji, które zostały wykonane ani dla PC, ani dla SLD 2020, działało bardzo dobrze, a teraz wcale
Dziękuję za pomoc

Witaj @Sawashie,
Ten problem jest dla mnie dziwny (zwłaszcza, że nie używam już Toolboxa), z drugiej strony niektóre najnowsze wersje solidworks mają błąd, taki jak ograniczenie praw do odczytu zapisu, spróbuj uruchomić solidworks jako administrator (kliknij prawym przyciskiem myszy skrót > > kompatybilnej właściwości> uruchomić jako administrator), wyskakujące okienko będzie wyświetlane za każdym razem, gdy zaczniesz, ale powinno ci pomóc!

1 polubienie

Witam
dzięki za info
To działa, z drugiej strony nie mam już dostępu do moich plików solidworks w sieci mojej pracy
nie używasz już Toolboxa, co masz zamiast tego, ponieważ to narzędzie jest bardzo praktyczne
Dziękuję

Witam;
Pytania:
Czy Twój Toolbox / Drill Wizard jest również w Twojej sieci?
Czy używasz liter dysków, aby uzyskać do niego dostęp (np. W: lub E:), czy jest to pełna ścieżka sieciowa (///mój-serwer/mon_Répertoire)?
Telepraca z połączeniem zdalnym?

Osobiście szybko porzuciłem Toolbox na rzecz biblioteki komponentów osobistych...
(komponenty nie są łatwe do skonfigurowania, niekompletne, a nawet przestarzałe, nie wspominając o materiałach...)
Zdanie:

… I aberracja w moich oczach... Jak z niego korzystać?

Pozdrowienia.

2 polubienia

Witaj @Sawashie ,

Osobiście po naszej stronie korzystamy z własnoręcznie stworzonej biblioteki, ponieważ mamy tylko wersję, która może korzystać z toolboox.

Jeśli jesteś zainteresowany, oto link do pobrania: Biblioteka

Link jest dostępny przez 30 dni i jest obecnie używany w wersji 2020 solidworks, jeśli chcesz starszej wersji, nie wahaj się mi powiedzieć :slight_smile:
W pliku Zip znajdziesz dużą część, a także folder Makra, jeśli chcesz umieścić go w pasku, będziesz musiał tylko poprawić linki zgodnie z lokalizacją, w której zamierzasz przechowywać bibliotekę

Dobry wieczór

1 polubienie

Witam
brak W lub E, aby go otworzyć, ale bezpośrednio za pomocą przycisku w SLD
SLD i Toollbox są zainstalowane na moim komputerze, a wszystkie moje pliki są w sieci
Problem został rozwiązany, informatyk po prostu utworzył inną lokalizację dla folderu "data" i działa, czego nie odważyłem się zrobić.
Dziękuję, miłego dnia

Witam
Bardzo dziękuję za link
Informatyk rozwiązał mój problem, po prostu stworzył inną lokalizację dla folderu "data" w dokumencie i działa
Nie odważyłem się tego zrobić, ponieważ nie chciałem dodawać jeszcze jednego problemu, nadal dziwne, że SLD straciło tę lokalizację, dzięki za pomoc
Miłego dnia