ToolBox - SolidWorks

Jeszcze jedno pytanie, aby poznać swój punkt widzenia.

Czy w przypadku części znormalizowanych używane są elementy z biblioteki ToolBox czy z innej biblioteki?

Plusy / minusy

Dziękuję

2 polubienia

Tylko inne biblioteki.

Jest to spersonalizowane (waga, właściwości).

Ponieważ nie mamy całego zestawu narzędzi (wersji solodworks) w naszym BE, ważne jest, aby stworzyć spersonalizowaną bibliotekę dostępną dla wszystkich.

1 polubienie

Witam

Najwyraźniej niewiele osób korzysta z przybornika. Zobacz ten wątek: http://www.lynkoa.com/forum/3d/bibliotheque-de-visserie

Osobiście instalowałem i konfigurowałem go kilka lat z rzędu, ale w końcu wróciliśmy do plików części zarządzanych przez rodziny części.

Niekorzystna skrzynka narzędziowa:

1. Dostępne tylko od wersji pro. Jeśli więc w Twojej grupie roboczej masz co najmniej jedną licencję standardową. Przybornik nie jest dostępny dla tych użytkowników.
  2. Trudności z konfiguracją.
  3. Trudności z dostosowywaniem: dodawanie brakujących części, dodawanie niestandardowych właściwości.
  4. Zła onwialność jak na mój gust.
  5. Konfiguracja za każdym razem, gdy zmieniana jest wersja oprogramowania.

Zestaw narzędzi Advantage:

1. Integracja z oprogramowaniem
  2. Rozpoznawanie w SW

Wada pokoju:

1. Solidne prace przygotowawcze do wdrożenia

Atut pokoju:

1. Nie ma problemu z wersją SW.
  2. Łatwy w użyciu po instalacji.
  3. Łatwa ewolucja.
  4. Łatwy w użyciu.

Dziękujemy za opinie na temat korzystania z zestawu narzędzi.

Miłego dnia

3 polubienia

Nie ma też dla nas zestawu narzędzi, według mojego gustu o wiele łatwiej jest organizować i zarządzać własną biblioteką części!!

1 polubienie

Witam

W domu stworzyłem osobną bibliotekę dla wszystkich ze standardami VSM :)

Ponieważ jesteśmy w tym samym przypadku co "flegendre" 2 standardowa wersja oprogramowania i 1 wersja premium.

Jedyne odstępstwo, jakie widzę, to tylko jeśli wszystkie stacje będą miały tę samą wersję, toolbox będzie przydatny, z drugiej strony, jak mogłem zobaczyć w domu, jeśli otworzysz zespół z elementami toolbox w standardzie, wszystkie elementy odchodzą i dlatego je też ogranicza.

Ale jeśli biblioteka interesująca wszystkich elementów visere, pin itp. Zapraszam do ;) dajcie znać, bo właśnie robię poprawki do wersji, którą właśnie szykuję:)

Życzę miłego dnia ;)

1 polubienie

Witam

Z biegiem czasu zbudowałem własną bibliotekę śrubek i standardowych przedmiotów (dzięki szkole duża część tego, co mam, pochodzi właśnie z nich!), które uzupełniam w miarę postępów.

Dla mnie jest o wiele bardziej praktyczny i łatwy w użyciu niż ToolBox. Ale w ToolBox nie są nacinane na rysunku...

1 polubienie

zwykle po badaniu przeprowadzonym przez różnych użytkowników i na różnych stronach

Zobacz ten link : http://forum.solidagora.com/topic1748.html

Tworzenie osobistej biblioteki to niezaprzeczalny +

Unikaj też przybornika ;-((

@+ ;-))

Witam

@Fréderic dowolny element można zdefiniować tak, aby nie został przecięty na rysunku, wystarczy ustawić go na następującą wartość w jego właściwościach:

isfastener=1

@+

2 polubienia

Witam

Podobnie jak wszyscy inni, niemamy zestawu narzędzi, ale spersonalizowaną bibliotekę w sieci.

Ktoś na stronie (nie pamiętam kto) powiedział dobre rzeczy o tej bibliotece:

http://bib.altitech.free.fr/

Oprócz standardowych komponentów biblioteki istnieje a priori wiele funkcji.

Może moglibyśmy udostępnić na Lynkoa "idealną" bibliotekę, w której każdy wnosiłby swój wkład, jeśli chodzi o bibliotekę materiałów?

1 polubienie

Dzięki za wskazówkę dla kojota!

Edycja: czy to za pomocą BatchProperties mogę przykleić tę właściwość do wszystkich moich?

Tak @Fréderic właściwości usługi Batchproperties

1 polubienie

Widzę, że nie jestem jedyną osobą, która jest pomieszana z ToolBoxem.

Aby odbić się od tego, co @PL powiedzieć, moim pomysłem byłoby udostępnienie wspólnej biblioteki głównych elementów standardowych. Mam wiele bibliotek chwytanych na prawo i lewo, ale są one mniej lub bardziej istotne. Byłbym za stworzeniem grupy, która zastanowiłaby się nad stworzeniem funkcjonalnego frameworka dla standardowych elementów, a następnie wdrożeniem tej biblioteki.

AltiTech to biblioteka nie komponentów, ale funkcji umożliwiających na przykład usuwanie materiału, na przykład tworzenie rowków wpustowych. W tym samym duchu możemy również pomyśleć o uzupełnieniu narzędziami o innych zwykłych kształtach.

Założę tę grupę w nadziei, że niektórych z was zmotywuje ten temat.

4 polubienia

U nas nie ma skrzynki z narzędziami.

Pracujemy dla kilku klientów, którzy dostarczają nam swoje "standardowe" elementy.

Na stronie http://bib.altitech.free.fr/ jest napisane:

Cechy szczególne wersji 2.2

• szereg elementów śrubowych ( , kołki spawalnicze,, nakrętki, podkładki )

Składa się więc na to wiele elementów, prawda? 

@PL

Rzeczywiście, pamiętam, że w AltiTech była biblioteka, ale jej użycie wydało mi się dziwne; wydaje mi się, że śruba została umieszczona jako funkcja w pokoju, to znaczy, że nie mieliśmy kawałka, którą można wymienić, ale element biblioteczny W pokoju. Sprawdzę dziś wieczorem.

1 polubienie