Topsolid 7

Witam

Mam dostawcę, który korzysta z TopSolid w wersji 6 i chce zaktualizować go do TopSolid 7, aby ułatwić nam wymianę z SolidWorks!

Słyszał, że odzyskiwanie plików ze starej wersji 6 do nowej wersji 7 może powodować pewne problemy!

Czy ktoś z Was tego próbował?

Jeśli tak, to czy naprawdę są jakieś problemy?

Z góry dziękuję

Witam

Mam kolegę, który pracuje na TopSolid (6 i 7).

Nigdy nie powiedział mi o problemach z odzyskiwaniem plików, ale i tak poproszę go o wyjaśnienie.

Odezwę się do ciebie, gdy tylko odpowie.

2 polubienia

Witam

Do odzyskania czystych plików w solidworks najlepszy (moim zdaniem) jest parasolid (.x-t).

Te 2 programy mają to samo jądro modelowania i dlatego można pobierać geometrie z tymi samymi podziałami powierzchni.

Ponadto czasy otwarcia są prawie identyczne jak w natywnym sldw (bez konwersji geometrii).

Z drugiej strony niestety tracimy drzewko konstrukcyjne.

Większość moich producentów form używa topsolid i jest to najlepszy sposób postępowania, jaki znaleźliśmy...

Rzymski

Zazwyczaj kompatybilność topsolid z nową górną bryłą nie stanowi problemu. Z drugiej strony w przypadku innego oprogramowania jest to coś innego, ponieważ Solid Works nie rozpoznaje Top Solid

Nieliczni koledzy, którzy przeszli z V na V7, byli rozczarowani.

Przybliżone odzyskanie arboescencji projektu i odczucia migracji do oprogramowania "gdzie farba nie wysycha".

koledzy zrobili V6 -> V7 ->V6.

V7 jest bardzo niestabilny i według nich powrót do zdrowia jest trudny. Po tym, jak używałem tylko V6, ale jestem bardzo daleki od dobrego myślenia o tym oprogramowaniu .... A według moich kolegów V7 jest gorszy.

W końcu to kwestia przyzwyczajenia i preferencji oprogramowania, że być może przetestują V7 z licencją demonstracyjną, jeśli to możliwe, przed dokonaniem transferu definitywnego, tak bym radził.

Dziękuję wszystkim, porozmawiam o tym z moim dostawcą.

@+

Witam

V7 to kolejne oprogramowanie. Nie ma to już nic wspólnego z v6.

Odzyskiwanie projektów w wersji 6 do wersji 7 można wykonać tylko przez eksport.

Chyba, że missler zrobi most.

Co byłoby mądre, przyznaję, dla użytkowników v6.

Nie powiedziałem, że w fazie rozwoju jest to proste, to jasne.

Intuicyjny, na pewno, osiągalny, to problem techniczny. 

Kolejna generacja i miękka technologia.

Miłego dnia

Johann

Dobry wieczór

- Istnieje brama do V6 w celu masowego odzyskiwania danych, jest to obowiązkowe, ponieważ topsolid 7 współpracuje z pdm

-Poziom stabilności na siódemce nie ma nic do powiedzenia, został sprawdzony i bardzo szeroko debugowany

-V7 odzyskuje bezpośrednio z solidworks (złożenie jako część), odbudowuje struktury zespołu (podzespół itp.), odzyskuje konfiguracje, pobiera nazwy komponentów, kolor projektu. To, co nie jest odzyskiwane, to drzewo projektowe (normalnie zmieniamy oprogramowanie), ale można je odbudować za pomocą funkcji takich jak freeshape.

Do pracy z solidworks najlepszym rozwiązaniem jest parasolid, ponieważ jest to wspólny rdzeń między Topsolid i Solidworks.

Jeśli chodzi o migrację, starzy uzależnieni od V6 poczują się trochę nieswojo w V7, ponieważ V6 ma swoją własną filozofię. Z drugiej strony, użytkownicy Solidworks przechodzący na V7 bardzo szybko to opanują

1 polubienie