TopSolid PDM

Witam

Znajomy widział demo Topsolid z wbudowanym PDM.

Rozmawialiśmy  o tym i nagle mamy kilka pytań i nie możemy znaleźć odpowiedzi w sieci.

Czekając, aż ponownie skontaktuje się ze sprzedawcami Topsolid, jeśli użytkownik TopSolid 7 może odpowiedzieć na te 3 pytania:

1- Czy topsolid pdm może być używany jako EDM do zarządzania plikami PDF, Office, Mail?

2- Czy pdm topsolid jest używany poza Topsolid do EDM?

3- Na której bazie danych jest "przewodowy"?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

@+

może zapytaj autora bezpośrednio poniżej za pośrednictwem jego doświadczenia na TopSolid

tastet.herve

23 listopad, 2013 - 09:26 | /!\ Zgłoś tę recenzję

Od około dziesięciu lat jestem najlepszym, solidnym użytkownikiem.

Najpierw w V6, teraz w V7. Prawdą jest, że prezentacja V6 była trudna w obsłudze dla niewprawnego użytkownika. (na przykład studenci odbywający praktyki). Właśnie przeprowadziliśmy migrację do TOPSOLID V7, a więc szkolenie naszego biura  projektowego w naszej siedzibie. W grupie było 2 młodych ludzi, 1 student inżynierii i 20-letni kolega, który nigdy nie zajmował się projektowaniem 3D..... Ci 2 chłopcy od razu zrozumieli ten interfejs, który jest super intuicyjny.

Nasza firma przeprowadziła migrację do PDM i do nowego, super intuicyjnego interfejsu.

@+ ;-)

PS: Pozwoliłem sobie wysłać mu list z tym pytaniem ;-)

2 polubienia

Ponownie

Tak więc mój przyjaciel otrzymał odpowiedzi, a mianowicie:

1- Tak, możliwe jest zarządzanie plikami PDF pakietu Office,

2- Brak jasnej odpowiedzi,

3- SQL express domyślnie, ale można go zainstalować w SQL.

@+

Witaj Coyote!

1 - Tak, wszystkie typy plików, wersje i historia nagrań będą również automatycznie zarządzane

2- Tak za pomocą oprogramowania "Client" (TopSolid Explorer), które pozwala każdemu uzyskać dostęp do PDM, wyszukiwać, wstawiać pliki itp.

3- Odpowiedź została udzielona