Witam
W ramach zmiany oprogramowania w mojej firmie chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest przeniesienie kompletnych bibliotek do Solidworks i zaimportowanie ich do Inventora (z jak najmniejszą ilością poprawek, aby działał płynniej)
Witam
W ramach zmiany oprogramowania w mojej firmie chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest przeniesienie kompletnych bibliotek do Solidworks i zaimportowanie ich do Inventora (z jak najmniejszą ilością poprawek, aby działał płynniej)
I dziękuję za odpowiedzi, do zobaczenia wkrótce
Zobacz ten link
http://hurni-eng.blogspot.fr/2015/02/importer-et-modifier-des-fichiers-stl.html
Myślę, że nie będzie to bardzo proste i szybkie
jeśli musisz przekonwertować wszystko 1/1 na każdy plik
Myślę, że to jeszcze nie koniec
@+
https://apps.autodesk.com/INVNTOR/fr/Detail/Index?id=6950391119076900441&appLang=en&os=Win32_64
Niestety tak, muszę znaleźć biblioteki używane w Solidworks, aby je przenieść lub zintegrować z wciąż pustymi bibliotekami programu Inventor. Jedyny problem, nie wiem i znalazłem tutoriale ale tylko do migracji danych od wynalazcy do wynalazcy :-/
Czy jest znany sposób, czy nie jest to możliwe?
Wybierz pliki do zaimportowania z CATIA, SolidWorks, NX, Pro-E/Creo, Alias, Step, Iges i Rhino.
http://help.autodesk.com/view/INVNTOR/2016/FRA/?guid=GUID-96ED29CC-DF42-4C6A-B2C6-96C6E57D6352
@+ ;-)
Dzięki GT22, ale wydaje mi się, że jest to rozwiązanie dla części, głównie szukam implementacji baz danych (na przykład biblioteki), których używam w Solidworks, aby znaleźć je w Inventor bez konieczności ponownego tworzenia ich wszystkich jeden po drugim.
Uwaga: Domyślnie program Autodesk Inventor stosuje nazwę części (nazwę pliku wstawionej części) do węzłów plików przeglądarki. Inne systemy CAD wymuszają właściwość numeru części. Podczas importowania pliku STEP do programu Autodesk Inventor jego nazwa może różnić się od nazwy w systemie CAD, który go wygenerował. Aby uniknąć nieporozumień, uruchom polecenie Zmień nazwę węzłów przeglądarki, aby określić schemat nazewnictwa, który ma zastosowanie do węzłów przeglądarki.
Aby uzyskać więcej informacji na temat polecenia Zmień nazwę węzłów przeglądarki, zobacz temat Narzędzia w pakiecie .
Zestaw Autodesk Inventor rozpoznaje komponenty utworzone w innych systemach CAD. Można importować pliki Pro/ENGINEER, Parasolid, SolidWorks, UGS-NX, STEP, SAT i IGES i umieszczać części lub zespoły jako komponenty. Możliwość modyfikowania importowanych części lub zespołów zależy od formatu oryginalnego pliku (patrz Dostęp do plików z innych systemów CAD).
Temat nadrzędny: Składniki zestawu
Witam
Nie wiem, czy to działa, ale możesz użyć Harmonogramu zadań Solidworks, aby wyeksportować swoje pliki w neutralnym formacie, jeśli w programie Inventor jest coś identycznego, aby przekonwertować je na plik .ipt lub .iam.
Po kilku odczytach w Pomocy programu Inventor
Możliwa jest migracja całych bibliotek za pomocą rozszerzenia .csv
Możliwe jest również tworzenie plików BIM za pomocą oprogramowania
Są to pliki BIM, których można używać w programie Inventor
Możliwe jest również umieszczenie komponentów z innego systemu CAD zgodnie z moimi odczytami
Powinieneś więc być w stanie wziąć swoje elementy biblioteki i umieścić je w swoim projekcie
Poprzedni link
na razie nie lepiej przepraszam ;-(
@+