Przenoszenie licencji komputera na komputer

Witam

Chciałbym przenieść licencję z jednego komputera na drugi w celu konserwacji na jednym z nich (który później będzie się nazywał komputerem A).

Dezaktywuję licencję na komputerze A i wyłączam komputer A. Włączam komputer B, ale kiedy uruchamiam Solidworks i chcę aktywować licencję, wyświetla mi się komunikat o błędzie, który znajdziesz w załączniku.

Czy masz jakieś inne rozwiązanie niż skontaktowanie się ze sprzedawcą?

Z góry dziękuję.

activation_solidworks.jpg

Witam

Musisz wiedzieć, czy korzystasz z EPDM, czy nie

Jeśli nie korzystasz z EPDM , oto oficjalna wersja, jak to zrobić.

Pozdrowienia

PS: Wydaje mi się, że na samym początku lockdownu @Coralie stworzyło temat na ten temat.

transformer-une-licence-solidworks-fixe-en-une-activation-en-ligne.pdf
2 polubienia

Twoja metoda jest właściwa.
O ile nie zdarzy się łut szczęścia (chwilowe przeciążenie serwera Dassault), myślę, że będziesz zmuszony skontaktować się z pomocą techniczną.

Miałem kiedyś problem, moje licencje nie przenosiły maszyny przez bardzo długi czas, a w Dassault były modyfikacje serwera, które sprawiły, że konieczna była interwencja wsparcia w celu odblokowania systemu.

5 polubień

Witam

Jako administrator CAD w mojej firmie wybrałem zarządzanie licencjami online zgodnie ze wskazówkami Zozo_mp. Pozwala to na przeniesienie licencji (w przypadku odejścia pracownika), każdy projektant może podłączyć się do dowolnego komputera i zaimportować wszystkie swoje ustawienia. Pozwala również dowiedzieć się, który projektant zmienił ustawienia systemowe na SolidWorks (co może powodować więcej awarii lub odwrotnie, przynosić dobre pomysły...) Co więcej, nie jesteś ograniczony liczbą dezaktywacji i aktywacji licencji (myślę, że jest ich pewna liczba w ciągu roku).

Miłego dnia

2 polubienia