Przekazanie montażu osobie trzeciej

Witam

Muszę przenieść złożenie solidworks do podajnika. Ponieważ ten zespół składa się z dobrych  stu części, czy istnieje  sposób na przeniesienie zespołu bez wysyłania części, które go tworzą (dekompozycja typu do podjęcia z ASM + CZĘŚCI ).

W ten sam sposób, czy istnieje sposób na "przekształcenie" kawałków w solidną śmierć.

Mówiąc prościej: wyślij lekki montaż, bez historii części i nie zajmuje mi to 2 godzin. Nie mogę tego zrobić w e-rysunku, mój dostawca musi użyć tego zespołu, aby wypróbować swoje części.

Dziękuję

Witam

Dla mnie najłatwiej, jeśli chodzi tylko o wizualizację:

- Rejestracja zespołu w częściach (za pomocą prostego Zapisz jako), dzięki czemu nie masz już drzewa konstrukcyjnego.

- A jeśli klient nie potrzebuje "wnętrza" projektu, możemy skorzystać z narzędzia Defeature:

http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/c_Defeature_Tool.htm?id=8f6168df5f424dfd9d7293c0cd00646d#Pg0

3 polubienia

BA Oprócz kompozycji do zabrania do domu możesz zapisać w neutralnym formacie, takim jak .stl lub . Iges lub nawet . Krok. I to nawet w jednym kawałku

Zachowasz swoje monety bez historii.

Lucas, jesteś za szybki^^

4 polubienia

Z drugiej strony, jeśli musisz zachować wszystkie części złożenia bez drzewa konstrukcyjnego, możesz wyeksportować do IGES, który możesz ponownie zaimportować do SolidWorks (ale importy są zawsze źródłem problemów...)

Edit @Bart: w tym pytaniu też się spóźniłem! ;-)

2 polubienia

W STEP / IGES lub Edrawing !!

1 polubienie

Mając już okazję to zrobić, najprostszym jest nadal edrawing, który pozwala sprawić, że części znikną i naprawdę dobrą manipulację bez zmuszania do posiadania świetnego płatnego oprogramowania do wyodrębnienia wszystkiego

IGS STEP jest wyposażony w możliwość przerabiania części poprzez rozpoznawanie, podczas gdy edrawing otrzymuje tylko możliwość pomiaru, a przeglądarka jest bezpłatna.

Ostatnia rzecz, którą Mycadplace dla francuskiego dostawcy jest bardzo dobra, jeśli tak jak ja masz tylko obcokrajowców, jest tak zbędny, że nie odnawiam abonamentu.

Najlepszym celem jest wysłanie e-rysunku z linkiem do pobrania darmowego oprogramowania

1 polubienie

Osobiście radzę zapisać swój zespół (sldasm) jako część (sldprt) i zdecydować się na odzyskanie tylko części zewnętrznych (patrz załączone pliki).

Aby maksymalnie odciążyć umysł, pamiętaj o usunięciu niepotrzebnych części (np. itp........) przed "zapisz to jak to możliwe"

enregistrement_en_piece.jpg
2 polubienia