Właśnie otrzymałem nowiutką stację (w końcu!). Więc nie mogę się doczekać, aby zainstalować Solidworks ... A potem dramat. W rzeczywistości muszę przenieść licencję starego komputera całkowicie odciętego od internetu przez serwis informacyjny.
Bez względu na to, jak bardzo błagam ich o przywrócenie połączenia, odmawiają (historia windowsXP) i nagle znajduję się z licencją, z którą nie mogę nic zrobić.
Czy znasz inny sposób na przelanie pieniędzy niż przez Internet?
@Bart, problem przez e-mail ... chodzi o to, że nadal będę potrzebować połączenia z Internetem, aby wysłać wiadomość e-mail (ponieważ jest to post, w którym jest Solidworks, który nie ma już internetu)
@gt22 i @Charly.METAYER, tak, stara wersja z 2011 roku, więc tak naprawdę nie jest już przestrzegana przez dostawcę (poza tym jest trochę niejasne, jak kupić. Historia grupowa, która kupuje dla wszystkich firm i dokonuje reekspozycji. Krótko mówiąc, gówno).
Rzeczywiście, przygotowuję się do tego, by dziś po południu zawołać, ale wolałbym okrężną drogą. Pfff, przyjemność z zewnętrznych serwisów informacyjnych
Ze starej stacji roboczej generujesz żądanie mailem, pobierasz plik i ewentualnie zawartość maila na kluczu USB lub przez sieć, wysyłasz maila z topn workstation.
Czy próbowałeś go aktywować na nowej stacji? Przez jakiś czas nie musisz go przenosić...
Oulala, wypróbowałem twoją technikę @Stefbeno ... a teraz nie mam nic.
Miałem nadzieję, podobnie jak ty, że plik się otworzy i że będę mógł go przesłać za pomocą klucza USB. Nie tylko nic nie otworzył, ale nie mogę już nawet otworzyć Solidworks na oryginalnej stacji roboczej.
I tak próbowałem aktywować na nowej stacji roboczej, ale nie jest to możliwe. Muszę już być w pracy
@Azrod, dzięki za PDF. Ale jak sam wskazujesz, konieczne jest posiadanie Internetu, aby postępować zgodnie z tą procedurą. Ale nie mogę go mieć w mojej starej pracy.
Cóż, w związku z tym zamierzam przygotować swój mocny głos i konkretne argumenty przeciwko serwisowi informacyjnemu
Ponieważ nie widzisz już żadnych licencji, nie będzie już można ich przenieść.
Miałem problem z przeniesieniem licencji podczas instalacji mojej stacji. Zadzwoniłem do serwisu technicznego Axemble i w ciągu 1/4 godziny zadzwonili do mnie i rozwiązali problem.
Kto jest Twoim dealerem? Czy jesteś w trakcie konserwacji?
Jak powiedział Charly. Sharecropper, jeśli masz dostęp do infolinii, mogą zabić licencję na starej maszynie, aby ją zwolnić. Następnie otrzymasz go z powrotem na nowym.
Na komputerze XP sprawdź, czy istnieje punkt przywracania, który przenosi Cię z powrotem przed manipulacją, którą zmusiłem do wykonania.
Jeśli oprogramowanie chce się zrestartować, kładziesz procesor na biurku tego, który dobrze sobie radzi (powinien zrozumieć, że pulpit jest ostatnim krokiem przed jego szczurami).
Napisałem do service@mycad maila z numerem licencji z prośbą o zwolnienie jej ze starego stanowiska
Otrzymałem koszt ponownej instalacji przewodów i poczty oraz operacji na nowej stacji roboczej (moja stara stacja robocza została sformatowana)
Dali mi link do pobrania wersji, do której ma zatrzymać moją konserwację (2014 SP4), a następnie podczas instalacji musisz przejść i pobrać plik wykonywalny w folderze instalacyjnym (a nie ten, który znajduje się w katalogu głównym)
więc akceptuje instalację nawet bez połączenia.
Z drugiej strony lepiej, aby nowa stacja robocza była podłączona, w przeciwnym razie jest to kłopotliwe między pobraniem kodu, przesłaniem go e-mailem z innej stacji roboczej itp.
Jestem technikiem zrobiłbym to tak: odłączasz sieć intra na starym komputerze, instalujesz klucz USB wifi na starym komputerze. udostępniasz swoje połączenie 4G ze smartfona (lub jednego z kolegów) na starym zestawie. W ten sposób znajdujesz się poza siecią swojej firmy. Wszystko, co musisz zrobić, to przeprowadzić migrację licencji.