Przeniesienie licencji SW2015

Cześć wszystkim,

Właśnie zmieniłem swoją stację roboczą na Dell Precision 5550 pod W10.

Używałem SW2015 SP4 na mojej starej stacji roboczej (Dell Precision 2800 pod W7) i chciałem spróbować przenieść tę licencję na nową stację roboczą. Następnie pojawiają się 2 pytania , jeśli ktoś ma jedną lub więcej odpowiedzi, dziękuję!

- Nie mogę znaleźć żadnych informacji na temat kompatybilności SW2015 SP4 z W10. Czy to działa?

- Podczas przenoszenia licencji licencja jest dezaktywowana ze starego rozszerzenia. Czy można reaktywować tę licencję na tej starej stacji, jeśli  kompatybilność z nową stacją nie jest w porządku?

Z góry dziękuję za pomoc!

Witam 

> Jeśli chodzi o kompatybilność SW2015 z systemem Windows 10, szczegółowe informacje znajdziesz tutaj (Wymagania systemowe) Tylko SP5.0 z 2015 r. jest certyfikowany w systemie Windows 10, a nie SP4.0 lub niższym.

> Jeśli chodzi o przeniesienie licencji, Tak, jeśli zwolnisz licencję na stacji roboczej A i aktywujesz ją na stacji roboczej B, jeśli następnie zdecydujesz się zwolnić ją na stacji roboczej B, możesz ją ponownie aktywować na stacji roboczej A (ta operacja jest ograniczona do 1000 razy) 

Mam nadzieję, że ci pomogłem, życzę miłego dnia, 

4 polubienia

Dziękuję za pomoc!

1 polubienie