Przeniesienie licencji

Witam

Kupiłem licencję SW standard 2014 SP5, zainstalowałem ją na stacji roboczej, jest zarejestrowana, aktywna, wszystko jest w porządku.

Chciałbym zainstalować oprogramowanie na innej stacji roboczej (poza siecią i zdalnie od pierwszej), aby ewentualnie używać go na tej stacji roboczej lub na innej.

Czy przy drugiej instalacji muszę zrobić coś specjalnego?

Czy po przeprowadzeniu instalacji istnieje procedura przenoszenia licencji z jednej stacji na drugą, a jeśli tak, to jaka jest procedura?

Dziękuję za pomoc.

1 polubienie

Od pewnego czasu obowiązuje zakaz posiadania 2 stanowisk pracy z tą samą licencją.

Aby móc mieć licencję, która przechodzi z jednej stacji roboczej na drugą, musisz mieć system w sieci tokenów i jest to opcja płatna.

Edycja: Skontaktuj się ze sprzedawcą 

1 polubienie
Jest to możliwe, jeśli jest to licencja pływająca, zwana również licencją SolidNetWork (serwer SNL). Jeśli nie masz serwera licencji, jest to niemożliwe. Istnieje sposób na zainstalowanie SolodWorks na drugiej stacji roboczej w domu, na przykład, jeśli nie jest to przeznaczone do celów komercyjnych. Nie może być podłączony do tej samej sieci. Chcesz uzyskać więcej informacji na temat tego typu licencji? Mogę szukać.
Ten rodzaj licencji nazywa się Home Usage License lub HUL, uważam, że musisz złożyć wniosek bezpośrednio do SolidWorks, aby aktywowali tę drugą licencję, mając pod ręką numer licencji.

Wydaje mi się, że ten rodzaj licencji "HUL" już się nie waha.

Wcześniej miałem tego typu licencję, ale teraz już jej nie mam. Jeśli masz rozwiązanie, aby to zdobyć, jestem zainteresowany

Edycja: Innym rozwiązaniem jest dezaktywacja licencji zaraz po opuszczeniu stacji roboczej i ponowna aktywacja jej na nowej...

1 polubienie

Wystarczy, że w pierwszym sw zainstalujesz "przeniesienie licencji" przez e-mail (zalecane)

Następnie, gdy licencja zostanie wydana, kontynuuj drugą instalację, taką jak pierwszą.

W takim razie nie zapomnij zwolnić licencji za każdym razem, gdy zmieniasz pracę.

1 polubienie

To zależy od tego, czy musisz wykonywać ten transfer często, czy nie.

Istnieje dość prosta procedura: na komputerze, na którym aktywowana jest licencja, kliknij przycisk ? Na pasku menu: dostępna jest opcja "Przenieś licencje".

Po wydaniu licencji będziesz mógł jej używać do instalowania i używania oprogramowania na 2. maszynie.

Jeśli musisz wrócić do 1. maszyny, ten sam manip (oprogramowanie pozostaje zainstalowane, nawet jeśli licencja jest dezaktywowana).

Użyłem go kilka razy, pamiętam, że działał dobrze.

3 polubienia

Tak, działa to bardzo dobrze, robię to często, ponieważ pracuję w domu.

Wcześniej istniała bezpłatna wtórna aktywacja środka osuszającego. Ale ten został dezaktywowany.

manipulacja opisana przez Stefbeno wydaje się bardzo praktyczna.

Zrobiłem to na stacji roboczej, na której zainstalowano oprogramowanie, wydaje się, że wszystko poszło dobrze.

Następnie, gdy przejąłem folder pobierania oprogramowania, próbowałem zainstalować go na innym komputerze, ale tam nie mam możliwości indywidualnej instalacji.

Jak zainstalować na innym komputerze?

A tworząc administracyjny wizerunek?

1 polubienie

Z jakim wsparciem została zainstalowana pierwsza maszyna?

Gdybyś miał DVD (lub obraz), byłoby to najłatwiejsze

Tak, widziałem tę opcję, ale wygląda na to, że służy do administrowania sieciowymi stacjami roboczymi na zewnątrz, tutaj tak nie jest.

Ale jestem otwarty na każde skuteczne rozwiązanie

Zainstalowałem oprogramowanie po pobraniu tego, czego potrzebowałem ze strony.

To nie jest obraz, ale duży problem.

Tak więc funkcja obrazu administracyjnego pozwala na zrobienie obrazu (takiego jak plik .iso) i wykonanie instalacji, oto jest pytanie.

Zobacz tutaj, aby utworzyć obraz administracyjny

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/creation-d-une-image-administrative-2013

@+ ;-))

Obraz administracyjny

Wymagania wstępne: oprogramowanie na kilku stacjach roboczych

To jest dokładnie to, co chcę zrobić, zainstalować oprogramowanie na kilku stacjach roboczych, więc nie mam wymagań wstępnych, więc obraz administracyjny nie jest rozwiązaniem mojego problemu, myślę, że

Jest to właśnie instalacja oprogramowania na kilku postach i obrazie administracyjnym. Pozwala na bezpośrednią instalację, na przykład SP5, tylko z płyty DVD, z poszanowaniem schematu instalacji pierwszej stacji roboczej.

1 polubienie

Tworzenie obrazu administracyjnego z Menedżera instalacji SolidWorks

Jeżeli instalujemy SolidWorks na wielu komputerach, możemy utworzyć obraz administracyjny, a następnie wdrożyć aplikację na innych komputerach.

1. Uruchomić Menedżera instalacji SolidWorks (zgodnie z opisem w Inicjowanie instalacji SolidWorks).
  2. Na ekranie powitalnym wybierz opcję Obraz administracyjny.

Wyświetlane są opcje tworzenia obrazów administracyjnych:

Utwórz nowy obraz przy użyciu ustawień domyślnych.

Utwórz obraz przy użyciu domyślnych ustawień konfiguracji (czyli nie na podstawie ustawień ustawionych na istniejącym obrazie administracyjnym w lokacji).

Utwórz nowy obraz, korzystając z ustawień i plików istniejącego obrazu.

Utwórz obraz, korzystając z ustawień konfiguracyjnych wyświetlanych dla istniejącego obrazu administracyjnego w witrynie.  Kliknij przycisk Przeglądaj , aby określić katalog, w którym jest zainstalowany istniejący obraz administracyjny.

Utwórz obraz administracyjny zarówno dla wersji 32-bitowej, jak i 64-bitowej.

Obrazy 32-bitowe i 64-bitowe można tworzyć na jednym komputerze lub tylko obraz zgodny z architekturą komputera. Utworzenie obu obrazów wymaga dostępu zarówno do 32-bitowego, jak i 64-bitowego nośnika instalacyjnego.

3.  Postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie.

@+ ;-))

1 polubienie

Transfer przebiega bardzo dobrze przy użyciu metody Stefbeno