Przeniesienie licencji Solidworks 2016

Cze wszystkim

Rozpoczynam temat, który myślę, że został już poruszony.

Czy możliwe  jest przeniesienie licencji Solidworks (premium 2016) z jednego komputera na drugi? Na przykład mam komputer stacjonarny z dużym ekranem i na moje podróże chciałbym laptopa z zainstalowanym na nim Solidworks.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

1 polubienie

Witam

Tak, procedura jest opisana w załączonym pliku.

Do zdalnego pobierania kluczy należy używać serwera zarządzania licencjami w sieci z siecią VPN lub bez niej.

W przeciwnym razie infolinia Twojego sprzedawcy również bardzo dobrze spełni swoje zadanie :-)

activation_et_transfert_de_licence_solidworks.pdf
4 polubienia

Witam

Tak, musisz przenieść swoje prawo jazdy. Następnie aktywuj licencję na laptopie.

Zrób odwrotnie, aby wrócić do stacji głównej.

Tym właśnie zajmuje się mój usługodawca.

Pozdrowienia

Sandrine powiedział:

2 polubienia

Tak, dokonaj przeniesienia licencji.

2 polubienia

To zależy od rodzaju licencji:
- licencja pływająca -> zobacz metodę @Azrod;
- poprawiono licencję: patrz załączony zrzut ekranu (zmieniła nazwę w wersji 2016! "Przeniesienie licencji" było zdecydowanie zbyt jasne).

Często robię to bez większych zmartwień. Jeśli utknie (rzadko, zwłaszcza w przypadku starych licencji, które nie zostały przeniesione), otwórz zgłoszenie do pomocy technicznej (jest blokowane, więc szybko reaguje).

presse-papiers-1.jpg
3 polubienia

Ok, to parfazit, dziękuję za odpowiedzi.

Z tym powinienem sobie poradzić.

Jeszcze raz dziękuję

1 polubienie

@ Ksawery

Uważam, że rezolucja w tej sprawie jest pożądana

aby umożliwić zamknięcie pytania, dziękuję

@+

3 polubienia

Zdecydowana odpowiedź.

1 polubienie

-1 :
- Albo jedna z podanych odpowiedzi rozwiązała lub pomogła Ci i to była ta, którą musiałeś wybrać;
- albo było to coś innego i jest to dobra forma, aby podzielić się znalezionym rozwiązaniem

1 polubienie