Witam
Szukam rozwiązania na transformację/digitalizację file.pdf
i przekształć go do formatu .dwg lub .dxf
Jeśli to możliwe, z darmowym oprogramowaniem
Dziękuję
Witam
Szukam rozwiązania na transformację/digitalizację file.pdf
i przekształć go do formatu .dwg lub .dxf
Jeśli to możliwe, z darmowym oprogramowaniem
Dziękuję
Wpisujesz " konwertuj pdf na dxf online " w google i jest wiele rozwiązań online, aby to zrobić
Dziękujemy za Twoją opinię
Tak właśnie zrobiłem
Wypróbowałem kilka aplikacji, nie działa to dobrze, wiersze są przekształcane w zdanie ze znakami specjalnymi.
Szukam bardziej niezawodnego oprogramowania! lub wynik będzie świetny
Dziękuję
Najwyższa jakość zależy również od pochodzenia pliku PDF. (Skanowanie, eksport oprogramowania...)
Witam
Aby przekonwertować plik PDF na plik DWG lub DXF w programie AutoCAD, zwykłą metodą jest użycie funkcji importu PDF programu AutoCAD. Program AutoCAD zawiera polecenie o nazwie PDFIMPORT , które umożliwia importowanie geometrii TrueType, wypełnień, obrazów rastrowych i tekstu z pliku PDF bezpośrednio do rysunku programu AutoCAD w formacie DWG. Po zaimportowaniu obiekty PDF stają się edytowalne jako obiekty programu AutoCAD.
Oto główne kroki, które należy wykonać:
Bądź ostrożny, jakość konwersji zależy w dużej mierze od jakości początkowego pliku PDF i rodzaju treści. Wektorowe pliki PDF działają lepiej niż skany obrazów (rastrowe pliki PDF).
W przypadku złożonych lub silnie zrasteryzowanych plików PDF niektóre komercyjne programy innych firm mogą oferować bardziej zaawansowaną konwersję.
Wyjaśnienie polecenia można znaleźć w oficjalnej dokumentacji Autodesk i samouczkach online poświęconych tej funkcji.
Nie wszystkie programy są na tym samym poziomie, jedno z nich stworzyło linie
Nieciągła, coś w rodzaju linii/krzywej poliamidu, ale niezbyt użyteczna.
Wydaje mi się, że ta osoba napisała dokument Worda do wyceny, integrując skopiowane widoki z rysunku 3D typu SolidWorks
Wszystko zapisane w formacie .pdf dla klienta
Dzięki za info
Zapomniałem wspomnieć, że korzystaliśmy z oprogramowania DRAFSIGHT firmy Dassault
a nie do końca AUTOCAD
Przyjrzałem się jeszcze możliwym formatom importu
Czy jest DGN / SAT / DELMIA XML / 3DCC / SVG / HOMEBYME?
Nie znalazłem pliku PDF (który z drugiej strony jest możliwy do zrealizowania w eksporcie)
Posiadamy również ewentualnie edrawing
Pozdrowienia
Mała szansa na uzyskanie formatu, który może być używany w dxf, jeśli zostanie wydrukowany z obrazu, a następnie przekształcony w plik PDF.
Wszystkie rozwiązania online lub za pośrednictwem oprogramowania działają dobrze, jeśli jest to format rysunku (CAD lub CAD) przekształcony bezpośrednio w plik PDF.
W przeciwnym razie pozostaje bezużyteczny lub niestety prawie nie nadaje się do użytku.
Wydaje mi się, że w tym przypadku, jeśli plik PDF jest dobrej jakości, jak wspomniano @Patrick_EMIN, skan jest dobrej jakości, jeśli plik PDF jest równie dobry.
Możliwości dzisiejszego oprogramowania, nawet w oparciu o wolne oprogramowanie, mogą przynieść rezultaty. Zwłaszcza, że z tej strony jest taka potrzeba, ponieważ wiele starych zakładów przemysłowych we Francji musi cyfrowo reprodukować papierowe plany.
Przetestowałem tę stronę, zanim stała się płatna i działała zaskakująco dobrze. Ale zgadzam się z innymi, potrzebujesz dość czystego obrazu u podstawy.