Transformacja DXF na arkusz blachy

Witam

Dostałem od architekta kilka DXFów i muszę je przerobić na blachę w solidworks, jest dużo wycinania i kształtów geometrycznych, co sprawia, że transformacja jest bardzo długa... A nawet sprawia, że zawieszam oprogramowanie. Wskazówki, jak rozjaśnić rysunek i zoptymalizować projekt? Mam 16 do przekształcenia w ten sposób i może to być bardzo długie...

Witam

Czy mógłbyś podzielić się swoim dxf?

Cdlt powiedział:

3 polubienia

Witam

Jeśli jest to blacha DXF, powinna iść bardzo szybko lub nie zrozumiałem prośby, czy możesz dać DXF do zobaczenia.

Niech Moc będzie z wami.

2 polubienia

Witam

Spróbuj przekonwertować go na blok, a następnie wywołać blok, aby przekonwertować go na arkusz blachy.

2 polubienia

Muszę przekształcić ten DXF w arkusz blachy, aby dodać zagięcia i otwory, aby zintegrować go z jedną z moich części, ale jest tak wiele różnych promieni i elementów, że przejście mojego modelu do pracy z blachą nie jest wykonane, szef tak, ale transformacja w pracę z blachą nie jest wykonywana z tyłu.

4_bleu_4_brut.dxf

Witam

Przeszedłem przez powierzchnię i działa.

Niech Moc będzie z wami.

obiwan.sldprt powiedział:
2 polubienia

Z której wersji korzystasz? Ponieważ zrobił to dla mnie w latach 30-tych, załączam plik w 2020 roku

4_bleu_4_brut.sldprt
3 polubienia

Dxf, który Ci wysłałem, stworzyłem go z bossa, którego wykonałem ze szkicu, mam wrażenie, że dxf wygenerowany przez solidworks jest mniej złożony, załączam oryginalny otrzymany dwg 

4_bleus.dwg

Rzeczywiście, idzie to bez problemu

po prostu zaimportuj swój DXF jako szkic 2D

Grubość kawałka 10mm na załączonym zdjęciu

@+ ;-)

piece2_benjamin_leray.sldprt
3 polubienia

Ja też jestem poniżej 2020 roku

Również w 2020 roku,oh.. dziwaczny

Zaimportowałem szkic 2D, z SW 2017 bez problemu.

Czy zaktualizowałeś swoją wersję solidworks lub wykonałeś nową instalację?

Cdlt powiedział:

1 polubienie