Przekształć plan 3D w części 3D z wymiarami

Witam

Zrobiłem bardzo prosty mebel za pomocą SolidWorks i chciałbym "rozsadzić" plan na kawałki z żebrami, takimi jak 4 nogi 46x46x850, 2 plany xxx, 6 knag xxx,... To możliwe?

W razie potrzeby plan jako załącznik

Dziękuję

Achlan

etabli.sldprt powiedział:

Witam, nie mogę go otworzyć, ponieważ jest to przyszła wersja. Z drugiej strony wiem, że jest możliwe, abyś zrobił to ze swojego pokoju

dokonać integracji; Widok rozstrzelony i bardzo intuicyjnie za każdym razem, gdy klikniesz na ciało, pojawia się trójścian, który pozwala umieścić go w dowolnym miejscu. Zrób to dla każdej treści, a po zweryfikowaniu zostanie utworzona konfiguracja.

Wszystko, co musisz zrobić, to umieścić rzut izometryczny na swoim rysunku i wybrać konfigurację "widok rozstrzelony" w menedżerze właściwości (po lewej stronie ekranu).

Mam nadzieję, że Ci pomogłem ;) Pozdrowienia 

capture.png

Witam

Ponieważ masz bardzo różne bryły objętościowe, możesz ze swojej części przekształcić swoją część w konstrukcję spawaną, która będzie miała na celu pogrupowanie identycznych brył według kształtu i wymiaru. Następnie wystarczy utworzyć właściwości elementów części, które pobierają wymiary. Następnie, aby utworzyć nomenklaturę list elementów z tabelą, która jest dobrze dopasowana do pobierania właściwości.

Problem w twoim pliku polega na tym, że żadne wymiary nie napędzają twoich szkiców. Powinniśmy więc od tego zacząć. Ponadto ułatwi Ci to modyfikację stołu roboczego.

Alternatywnie możesz wykonać swój projekt w kontekście montażu. To byłoby bardziej rozsądne!

Załączam plik z początkiem utworu.

Pozdrowienia

etabli_2.sldprt

Obraz

etabli.png