Witam
Za pomocą SolidWorks chcę zrobić gablotę z lustrem w środku.
W przypadku prezentacji, jak zamienić bok w lustro?
Dziękuję.
Witam
Za pomocą SolidWorks chcę zrobić gablotę z lustrem w środku.
W przypadku prezentacji, jak zamienić bok w lustro?
Dziękuję.
Witam
W samym SolidWorks czy z renderingiem PhotoView 360?
Witam, renderowanie nie jest złe przy użyciu metalu / chromu, a następnie w ustawieniach zaawansowanych popchnij dyspersję zwierciadlaną i jakość odbicia do maksimum
Witam
Nie jestem pewien, czy na SW jest lustro. Może powinieneś umieścić chromowaną twarz pisma
Witam
W solidworks masz wygląd lustra (patrz załączony obraz), przeciągasz go na swoją część i jest dobrze.
Witam
W solidworks masz wygląd lustra (patrz załączony obraz), przeciągasz go na swoją część i jest dobrze.
Witam wszystkich i dziękuję za odpowiedzi, wypróbowałem obie techniki, jest ładna, ale zamierzam zrobić swój ból, odbicie nie działa na element (odbicie ścian gabloty lub innych części zespołu).
Czy myślisz, że jest to możliwe?
Dziękuję.
Czy próbowałeś?
Zabawa światłami
, aby dodać więcej
Zabawa z odbiciem
Na tym polega problem. Efekt lustra jest całkiem niezły, ale to, co odbija, to nic innego jak obraz, który służy do odbijania otoczenia.
Jedynym rozwiązaniem jest skopiowanie materiału i zastosowanie obrazu, który odzwierciedla pożądane środowisko.
Innymi słowy, skojarz materiał ze zdjęciem konkretnego środowiska lub obrazem renderingu, który w tym konkretnym przypadku byłby realistycznym renderowaniem Twojego okna...
To trochę (dużo) pracy...
Tak, jak mówi Yves, salutuję
Dużo pracy, aby zrobić coś realnego
http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/Basic_Lighting_Controls.htm#doc1292868312524
@+
W widoku zdjęcia odbicia lustra są prawidłowe (nie chodzi tylko o tło zastosowane do tła)
P.S. Zobacz ekran telewizora zamieniony w lustro na obrazie
Oczywiście, myślę, że na tym poprzestanę, jeszcze raz dziękuję wszystkim.
@Js Proszę wskazać "najlepszą odpowiedź" na pytanie :-)
@Greg U Ciebie jest ładnie, podoba mi się dekoracja :-)
To tylko sen, moja żona zabrania mi umieszczać motocykl jako ozdobę! a nawet piękny chromowany bliźniak! Nie podobają jej się też sofy Chesterfield! ONI NIC O TYM NIE WIEDZĄ! Wąchanie Wąchanie