Witam
Chcę poznać formę mojego rysunku A0 , A3 ... bez otwierania planów
Ktoś ma pomysł?
Witam
Chcę poznać formę mojego rysunku A0 , A3 ... bez otwierania planów
Ktoś ma pomysł?
Witam
Bez otwierania planu widzę tylko trochę rozwiązania typu "zrób to sam", które polega na napisaniu programu do odczytu pliku slddrw jako pliku tekstowego w celu znalezienia tekstu odpowiadającego ścieżce szablonu planu (otwierając plik planu w Notepad++, widzimy te informacje napisane na twardo, patrz załączony obraz).
W przeciwnym razie, za pośrednictwem interfejsów API, możliwe jest szybkie otwarcie Solidworks w trybie niewidocznym, a następnie otwarcie tego planu w celu podniesienia jego formatu --> mały program do zapisu.
Pozdrowienia
Witam
W narzędziu do integracji myCADtools masz tę funkcję w warunkach.
Może to umożliwić zbiorcze dodawanie właściwości opartej na formacie do plików. Ułatwi to wizualizację informacji.
W przeciwnym razie musisz przejść przez programistę za pomocą interfejsu API metody GetSheetProperties (ISwDMDocument13)
Klasa A+
Witam
Możesz użyć okienka podglądu w oknach systemu Windows i wywnioskować format na podstawie rozmiaru tabelki rysunkowej.
Witam
Otworzysz eksploratora solidworks, a po wybraniu planu pojawi się widok, który pozwoli Ci zobaczyć format na karcie właściwości.
Zmodyfikowałem moje szablony, dodając format w słowach kluczowych
więc mam wyświetlacz w eksploratorze