Witam
W jaki sposób można znaleźć rozmiar folderu wraz z jego zawartością w widoku lokalnym PDM?
Podobnie jak w środowisku Windows, musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy / właściwość, a następnie przeczytać informacje obok "rozmiar:"
Dziękuję za pomoc.
Witam
W EPDM nie ma to większego znaczenia: rzeczywisty rozmiar folderu Windows w widoku lokalnym zależy od elementów, które są faktycznie zsynchronizowane z repozytorium (zwykle nie jest to dużo, chyba że jesteś jedyną osobą pracującą w swojej firmie). Jeśli zsynchronizujesz całą zawartość folderu, jego rozmiar może szybko zostać pomnożony przez 100 (lub nawet nieskończoność, jeśli nie masz zsynchronizowanych żadnych dokumentów).
Rzeczywiście, ma pan rację. Określę swoją potrzebę. Skąd mam wiedzieć, jaki jest rozmiar folderu, którego zawartość jest nadal w widoku lokalnym, bez pobierania najnowszej wersji plików z pamięci podręcznej?
Innymi słowy, w jaki sposób można oszacować rozmiar pliku przed outsourcingiem jego zawartości z repozytorium?
Dziękuję
Powiedziałbym więc, że pachnie to zapytaniem EPDM (ale moja wiedza na temat SQL i danych z bazy EPDM jest dla mnie zbyt ograniczona, aby to zrobić...).
Poniżej znajduje się prośba (złożona przez amerykańskich kolegów z Visiativ) o wyszczególnienie wszystkich plików o podanej nazwie. musisz zainspirować się sztuczką, aby znaleźć wszystkie pliki w danym katalogu, a następnie albo zrobić pętlę, aby obliczyć sumę rozmiarów plików, albo ponownie wyeksportować wynik, aby móc go podsumować na przykład w Excelu.
File_Location_&_Status (GoEngineer).crp (1,5 KB)
Dobre wyszukiwanie w Google tego, czego szukasz w języku angielskim, może pozwolić Ci znaleźć zapytanie bliższe temu, czego szukasz niż moje
w przeciwnym razie jest ten, który musiałby zostać lekko zmodyfikowany: (szuka podfolderów, jesteś plikami, które należy znaleźć)
Wyświetlanie listy wszystkich folderów projektu przechowywanych w określonym folderze
W tym przykładzie lista folderów jest wyświetlana przez zastąpienie ścieżki folderu.
Select P.Name
From Projects P, ProjectTree Pt, Projects P2
where P.ProjectID > 1 And
P2.Path Like '\Projects\' And
P2.ProjectID = Pt.ProjectID And
P.ProjectID = Pt.ChildProject
Order By P.Name Asc
Witam
W przeciwnym razie, nawet jeśli oznacza to korzystanie z programu Excel, pomocne może być makro korzystające z wyszukiwania w skrzynce. Po prostu pobierz tylko najnowszą wersję pliku zawartego w folderze docelowym i oblicz wolumin na bieżąco.
Trochę dłuższy czas przetwarzania niż zapytanie sql, ale wszystko zależy od zawartości folderu (skanowanie naszej kompletnej bazy danych, która fizycznie ma 1,3 TB na serwerze, trwa około 3 godzin, jeśli moja pamięć jest dobra, ale pobieram dane w tym samym czasie, więc koniecznie dłużej niż zwykłe skanowanie w celu odzyskania rozmiaru pliku)
Witam
Dziękujemy za Twoją opinię. Niestety nie mam dostępu do serwera SQL!!
Myślę, że będę musiał pobrać najnowszą wersję folder po folderze...
Dziękuję
Zamierzam przetestować narzędzie wyszukiwania z eksportem do Excela. A dzięki kolumnie rozmiaru będę w stanie uzyskać sumę. Dziękuję Cyrilowi, że wprowadziłeś mnie na tor
Witam
Właśnie przetestowałem właściwości prawego przycisku myszy w folderze w PDM i działa jak okna. Jest liczba plików, a także całkowity rozmiar folderu...