Witam wszystkich i życzę szczęśliwego Nowego Roku!! ;-)
Zwracam się do Was, aby dowiedzieć się, gdzie mógłbym znaleźć projekty do wykonania (niezbyt skomplikowane), które mógłbym wykonać za pomocą solidworks ze specyfikacjami, ograniczeniami itp. Tylko po to, żeby moje neurony trochę popracowały, a przy okazji żeby się wyszkolić w solidworks:D
Dziękuję
1 polubienie
Nie ma nikogo, kto by mi pomógł przyjaciele? :-(
Witam
Z samouczkami możesz ćwiczyć w wielu dziedzinach.
Patrz załącznik.
Z poważaniem, Manu
tuto.jpg
3 polubienia
Rzeczywiście, są samouczki.
Następnie, jeśli masz samochód RC lub model, może to być dobre ćwiczenie do modelowania.
3 polubienia
Witam
Zgadzam się z Freemanem. Otaczające nas obiekty i systemy są bardzo dobrymi tematami do nauki. Nauczyłem się wiele o Solidworks ponad 10 lat temu, modelując samochód spalinowy w skali 1/10.
Poza tym jest jeszcze modelowanie domu i mebli (kuchnia wyposażona w skonfigurowane meble,...).
4 polubienia
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, ale prawdę mówiąc szukam więcej "projektów" projektowych z poszukiwaniem rozwiązań, specyfikacji itp.
Tak, ale potem nazywa się to poszukiwaniem pracy @alex.corsini ;-)
Lub zwróć się do IUT, szkół inżynierskich itp. Być może umieszczają projekty badawcze swoich uczniów w Internecie i może to dać ci punkt wyjścia
4 polubienia
Tak, nie wahaj się zobaczyć BTS, zawsze mają projekty w przygotowaniu i często brakuje czasu lub budżetu na ich sfinalizowanie.
2 polubienia
Witam
Sporo ćwiczeń tego typu na tej stronie: http://tspeed.free.fr/sujetdivers.htm
Jest to głównie produkcja kotłów, ale tematy są często szczegółowe.
Nie wahaj się wędrować po różnych zakładkach!
2 polubienia
Myślę, że to, na co czekasz, to specyfikacje, które pozwolą Ci na wykonywanie małych złożeń za pomocą SolidWorks. Tylko problemy. Jestem nauczycielem, nie mam żadnych "prawdziwych" przedmiotów , ale interesuje mnie też Twoje pytanie.
Uwaga dla amatorów
2 polubienia
Witaj Alain, bardzo dobrze podsumowałeś moją prośbę, dziękuję za to :)
Dziękuję wszystkim innym za linki i pomysły, które będą dla mnie bardzo przydatne
1 polubienie
Jeśli chcesz, mogę wysłać Ci zapytanie od klienta o małą specjalną maszynę, w której musisz znaleźć rozwiązania techniczne, aby ręczna maszyna podająca była automatyczna.
Przygotowałem już swoją wycenę, więc Twoje rozwiązania pozostaną Twoje.
Mógłbym w pewnym momencie przesłać Ci moje rozwiązania do porównania.
3 polubienia
Jestem biorcą Freeman_83!
Dziękuję bardzo, to miło z Twojej strony, bo nie jest łatwo znaleźć tematy dla osoby prywatnej!!
1 polubienie
W przeciwnym razie istnieje również rozwiązanie polegające na podjęciu tematów wyzwań. Nawet jeśli jest już za późno na udział, to przynajmniej masz mini zestaw specyfikacji ;)
http://www.lynkoa.com/challenges/13
1 polubienie
To jest plik, który został przesłany. Inni chcą zobaczyć ten plik, podaj mi swój adres e-mail przez PM.
To maszyna, która wymaga wielu przemyśleń i wielu rozwiązań technicznych do znalezienia.
1 polubienie