Centor
25 Listopad 2013 09:37
1
Witam
Dziś rano próbowałem zrobić samouczek, który był na solidworks 2013
Otworzyłem więc dokument i wykonałem to, co jest w nim napisane
i pobiegłem do obliczeń, jak wskazano w samouczku
Zmartwienia: Nic się nie dzieje, nie ma ruchu
Korzystam ze standardu solidworks i biorąc pod uwagę, że jest on dostępny, powiedziałem mi, że musi być to możliwe
Załączam samouczek ze zrzutem ekranu tego, co zrobiłem
powiedz mi jeszcze raz czy te bo to wersja standardowa
Z góry dziękuję
Steve
evaluation_solidworks_standard.pdf
Jeśli jest to standardowa animacja, nie powinno być problemu.
Jeśli moim zdaniem nic się nie rusza, to po prostu pozycji początkowego i końcowego elementu są takie same.
Spróbuj dostać się do ostatniego, przesuń komponent i kliknij prawym przyciskiem myszy, aby go zaktualizować.
3 polubienia
coyote
25 Listopad 2013 09:55
3
Witam
Nie, działa z SolidWorks Standard!
Gdzie dokładnie blokujesz?
@+
1 polubienie
coyote
25 Listopad 2013 10:02
4
Ponownie
Patrząc na samouczek, o którym mowa, myślę, że wystąpił błąd w kolejności operacji.
W sekcji "definicja pozycji animacji" odwróciłbym kroki 3 i 4.
Zobacz załączony obraz.
@+
motion.jpg
2 polubienia
Centor
25 Listopad 2013 10:21
5
Witam
@fthomas: A więc zaktualizowałem klucz, załączam plik, aby wskazać, jak musiałem to zrobić
@Coyote: Rzeczywiście, wygląda na to, że samouczek nie jest do końca właściwy, ponieważ manipulacja, którą musiałem wykonać, nie wydaje się być wskazana :/
Zostawiam post otwarty czas na zakończenie samouczka, tak jak jego opublikuję plik z nimi wszystkimi, tak jak musiałem to zrobić, a jeśli będę miał inne problemy, uratuje mnie to przed ponownym zadawaniem 2. pytania ;)
petit_explicatif.pdf
ok, więc problem był rzeczywiście związany z końcowym
4 polubienia
Centor
25 Listopad 2013 14:14
7
Witam ponownie,
Skopiowałem samouczek dostarczony z solidworks i wstawiłem => Definicja pozycji animacji Punkty 5, które musiałem zrobić, aby ominąć problem, umieściłem je na niebiesko ;) Załączam plik pdf, reszta tekstu i obrazów to kopiuj/wklej z samouczka W ten sposób, jeśli ludzie będą chcieli to zrobić, nie utkną w tym samym miejscu co ja ;) Dzień dobry i dziękuję za odpowiedzi:)
simulation_sld_1.pdf