@Stefbeno, widzę to, gdy klikam na element (na przykład średnicę), jego wartość pojawia się na dole okna oprogramowania po prawej stronie, a na oczyszczalni ścieków jest to cal, podczas gdy część źródłowa jest w mm. Można to również zobaczyć za pomocą narzędzia "Oceń".
@Sylk, kiedy szukałem "UNIT", znalazłem ten rodzaj linii, która pojawia się dużą liczbę razy:
#4032 =( LENGTH_UNIT ( ) NAMED_UNIT ( * ) SI_UNIT ( . MILI.. METR. ) );
Dowodziłoby to, że nie pochodzi on z eksportu. Czy to SW automatycznie otworzy krok w calu?
Przeszukując trochę, przejrzałem opcje, które oferuje oprogramowanie podczas otwierania STEP (gdy otwierasz go za pomocą SW, a nie przez przeglądarkę). Sugeruje jednostkę pliku lub jednostkę szablonu dokumentu.
W przypadku pierwszej opcji krok przechodzi do Inch (dziwne, ponieważ w kodzie STEP jest wskazane mm),
Z drugim pozostaje w mm.
Jeszcze bardziej zaskakujące jest to, że odkąd kiedyś kliknąłem opcję "jedność z szablonu dokumentu", kroki, które otwierasz, przeciągając je z przeglądarki, pozostają w mm...... podczas gdy wcześniej otworzyli się w Inch.
więc wydaje się, że rozwiązało to PB, nie wiedząc tak naprawdę, co się stało ani dlaczego w pewnym momencie przełączają się na Incal....
2022_05_11_14_44_19_options_du_systeme_step_iges_acis.png