Przybornik składnika Waga właściwości jednostki

Cze wszystkim

Korzystam z Solidworks 2022 i skonfigurowałem swój przybornik.
Dodałem osobistą właściwość wagi w plikach przybornika, aby pojawiła się w nomenklaturze.

Jednak waga elementów skrzynki narzędziowej podawana jest w "gramach", podczas gdy w moich złożeniach używam "kilograma"

Jak zmienić jednostki w pliku przybornika?
Mówiąc bardziej ogólnie, czy istnieje narzędzie do homogenizacji jednostek różnych komponentów w BOM?

Ostatni punkt: czy istnieje sposób na zmianę liczby cyfr znaczących w jednostkach masy? ponieważ we właściwościach dokumentu to pole wydaje się "wyszarzone" (chciałbym na przykład pozostać w Kilogram z 3-cyfrowym wyświetlaczem po przecinku)

Pozdrowienia

parametre_toolbox.jpg
unite_poids_toolbox.jpg
propriete_document_-_unite.jpg

Jedność nie jest związana z jednością pokoju?

Zajrzyj do Narzędzia/Opcje/Właściwości dokumentu \Jednostka i zmień jednostkę masy na kg, aby zobaczyć.

@sbadenis,
Tak, rzeczywiście, ale obawiam się, że nie jest możliwe modyfikowanie jednostek pliku Toolbox, ponieważ jest on "tylko do odczytu"

Mam wrażenie, że podnosi się aktualne ograniczenie: nieruchomość nie jest powiązana z jednostką.

Wyobraź sobie, że masz tę samą część użytą w 2 zespołach. W pierwszym chcesz wyświetlić jego wagę w kg, w drugim chcesz wyświetlić jego wagę w gramach. Jak to robimy? niemożliwe jest ujednolicenie jednostek w BOM?