Używanie CloneComponents z menedżerem właściwości PropertyManager (ConfigurationPublisher)

Cze wszystkim

Kontekst:
Wcześniej moje części działały w klasycznych konfiguracjach, były to części biblioteczne (na przykład Laminated Flat o kilku rozmiarach), które chciałem wyodrębnić w pliku mojej sprawy. Tak więc CloneComponents był do tego idealnym towarzyszem (z funkcją zmiany nazwy, bez zarzutu!)

Po szkoleniu odkryłem PropertyManager (ConfigurationPublisher) firmy solidworks, który pozwala mi w przejrzysty sposób wybrać konfigurację części bezpośrednio przez FeatureManager.

Mam mały problem, gdy łączę te dwie funkcje:

Rzeczywiście, kiedy przechodzę do wyszukiwania mojego pliku skonfigurowanego za pomocą menedżera właściwości PropertyManager za pomocą CloneComponents, dodatek oferuje mi wybór długości, jednak nie mam już dostępu do konfiguracji, którą chcę w menedżerze właściwości PropertyManager (nie mogę kliknąć, ponieważ priorytet znajduje się w oknie CloneComponents. A kiedy sprawdzam, część nie jest wstawiana.

Czy jest to znany problem? Czy istnieje rozwiązanie tego problemu?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Witam;

Myślę, że będziesz musiał dokonać wyboru między " ConfigurationPublisher " a " CloneComponent ": użytek z niego jest zbędny.

Normalnie:

• CloneComponent to bardziej " wstawianie w jeden strzał " na piersiach etui (Nowa część).
    zaś
  • ConfigurationPublisher jest częściej używany jako menedżer komponentów bibliotecznych.

A jeśli będę musiał wybierać, w dużej mierze opęczę " ConfigurationPublisher ".

W przeciwnym razie zbliż się do Visiativ, ale jestem prawie pewien, że udzielą mniej więcej tej samej odpowiedzi, z wyjątkiem tego, że prawdopodobnie użyją CloneComponent.

Pozdrowienia.

1 polubienie