Korzystanie ze stylów wymiarowania

Witam

Aby zautomatyzować tworzenie rysunków, próbowałem zapisać parametry wymiarowania okna dialogowego "właściwości dokumentu" w szablonie rysunku. Muszę jednak zmienić niektóre z tych parametrów i dodać inne za pomocą stylów zgodnie z typami wymiarów i skalami widoków. Czy istnieje sposób na włączenie tych stylów do szablonów rysunków  ? Jeśli nie, jaka jest najlepsza technika korzystania ze stylów i wybierania odpowiednich ustawień w celu zwiększenia produktywności w projektach mechanicznych w solidworks 2011.

Dziękuję za pomoc.

Witam

Możesz utworzyć wiele "Map bazowych" (slddrt) z ustawieniami ustawionymi w opcjach/Właściwościach dokumentu. Tę operację należy wykonać ręcznie po zakończeniu rysowania komponentu, klikając prawym przyciskiem myszy na arkuszu, możesz załadować kolejną mapę bazową.

Alternatywnie można użyć narzędzia "Integracja" pakietu myCADtools (wersja 2011), aby zbiorczo zmodyfikować niektóre właściwości rysunku, które zostały już wykonane.

Pozdrowienia

3 polubienia

Witam

Narzędzie Integracja jest bardzo dobre do tego rodzaju pracy, jednak pamiętaj, aby przetworzyć małą partię plików przed rozpoczęciem przetwarzania wszystkich plików (aby nie mieć żadnych nieprzyjemnych niespodzianek..)

Cdt.

1 polubienie

Witam

Próbowałem, jak wyjaśniłeś jmsavoyat, ale nie możesz zapisać metrów wymiarowych na płaskim tle. Musiałem stworzyć kilka modeli układu (  ), z których każdy integrował styl wymiarowania. W każdym razie dziękuję.

Pozdrowienia

Możesz utworzyć dla siebie jeden (lub więcej) osobisty standard oceniania.

Wszystko, co musisz zrobić, to wybrać ten, który Ci odpowiada, zgodnie z planem, który musisz wykonać.