Witam
Tylko pytanie, które przychodzi mi do głowy, czy możliwe jest użycie kostki wizualizacyjnej na złożeniu, aby umożliwić mi określenie objętości do wykonania pakietu?
Dziękuję wam wszystkim za odpowiedź.
Pozdrowienia.
AR
Witam
Tylko pytanie, które przychodzi mi do głowy, czy możliwe jest użycie kostki wizualizacyjnej na złożeniu, aby umożliwić mi określenie objętości do wykonania pakietu?
Dziękuję wam wszystkim za odpowiedź.
Pozdrowienia.
AR
Witam
Problem polega na tym, że kostka wizualizacji najwyraźniej działa tylko na pojedynczej części.
Zrób więc kopię zespołu i przekształć całość w jedną bryłę, jeśli to możliwe. Nigdy nie próbowałem niczego innego niż na osobie.
Pozdrowienia
Witam
próbując to zrobić natknąłem się na następującą propozycję
http://www.lynkoa.com/forum/3d/fusion-un-assemblage-2-pieces-en-1-piece
To powiedziawszy, uważam, że sto razy łatwiej jest naszkicować prostokątny równoległościan w zespole.
Następnie przechodzisz do oceny i tam masz objętość z wymiarami trzech wymiarów.
To trochę niezdarne , ale zrobiłem to w mniej niż trzy minuty (co wygląda lepiej ???) i możesz się do tego odnieść, jak chcesz. Ponadto pakiet rzadko jest równoległościa, zwłaszcza poduszki wewnętrzne. Moją metodą robisz to, na co masz ochotę.
Używam tej metody do definiowania obszarów zastrzeżonych, które często są patatoidalne
Jestem zwolennikiem metody KISS (Keep It Simple and Stupid)
Pozdrowienia
Witam
Myślę, że najprostszym sposobem byłoby stworzenie szkicu 3D, który obejmowałby montaż i go zwymiarował.
Witam
Zgadzam się z Cobrą, to najłatwiejsze.
Zaproponowałem inne rozwiązanie, ponieważ pozwalało ono również poznać wagę opakowania, być może za pomocą funkcji powłoki grubości opakowania
Pozdrowienia
Dsl Usunąłem swoją odpowiedź, ponieważ odpowiedziałem bez testowania... :-(
Witam
Zobaczmy, czy poniższe makro Ci odpowiada, pozwala stworzyć szkic 3D, który obejmuje Twój zespół...
Pozdrowienia