Witam
Podobnie jak w przypadku powtórzeń liniowych na poziomie części, chciałbym, w złożeniu, użyć tej samej krawędzi (lub osi) do wykonania powtórzenia liniowego w 2 przeciwnych kierunkach.
Czy jest to ograniczenie oprogramowania, czy nie mogę znaleźć sztuczki?
Dziękuję za radę
Witam
Właśnie przetestowałem i tak, to nie działa... SW odznacza przystanki, gdy klikniesz na nie ponownie!
To niesamowite, że można to zrobić w części poprzez powtórzenie funkcji, ale nie w zespole, aby powtórzyć część. Uważałem, że próba to próba bez względu na otoczenie (część/montaż).
Ciąg dalszy nastąpi...
3 polubienia
Witam @Emilien E
Czy mógłbyś zrobić nam zrzut ekranu, nawet częściowy, krawędzi i obiektu do powtórzenia.
2 uwagi wstępne:
1°) Uważam za normalne, że SW nie wie, jak to zrobić: jak chcesz to opisać w tytule. Rzeczywiście, powtórzenia są wykonywane po płaskiej stronie, zazwyczaj z wirtualną linią prowadzącą zdefiniowaną przez Twoje parametry (z wyjątkiem przypadku odgazowania, gdzie można to zrobić na powierzchni cylindrycznej).
2 °) Czy twoja krawędź jest prosta, zakrzywiona, czy widzi 3D
3°) musisz wiedzieć, czy Twój zespół składa się tylko z części, czy części + inne ASM s / s. Rzeczywiście, SW nie lubi, gdy robimy heterodoksyjne rzeczy na mieszanych zespołach (part i ASM s/s).
Krótki! Opowiedz nam trochę więcej, abyśmy mogli pomóc Ci w bardziej odpowiedni sposób.
Pozdrowienia
Witaj @Zozo_mp,
Problem jest stosunkowo prosty:
- W części, podczas liniowego powtarzania funkcji, możliwe jest użycie tej samej krawędzi (oczywiście prostej) lub tej samej osi do zdefiniowania 2 kierunków.
- W złożeniu, podczas liniowego powtarzania komponentu, nie jest możliwe użycie tej samej krawędzi (lub osi) do zdefiniowania 2 kierunków.
Jak mówi @a.eriaud SW, odznacza krawędź, gdy klikniesz na nią po raz 2.
Obrazy en PJ
Pozdrawiam
repetition_lineaire_dans_une_piece.jpgrepetition_lineaire_dans_un_assemblage.jpg
Witam
Jest to możliwe, ale musisz wybrać drugie zatrzymanie lub ekran wydruku
repetition_piece_asm_direction_oppose.jpg
Podobnie jak @ac cobra 427, musisz wybrać 2. krawędź, a jeśli nie jest to możliwe, samolot (przód, góra...) również może załatwić sprawę.
Dziękuję, wiem, jak to zrobić.
Moja prośba jest następująca: aby móc użyć tego samego elementu (krawędzi lub osi) do zdefiniowania 2 kierunków, w przypadku powtórzenia komponentu w złożeniu.
Skoro jest to możliwe dla powtórzenia funkcji w części, wyobraziłem sobie, że jest możliwe powtórzenie komponentu w zespole. A priori nie.
3 polubienia
Witaj Emilien
Stworzyłem zespół składający się z dwóch prostokątnych elementów bez usuwania materiału lub wytłaczania.
Stworzyłem mini sześciokątny pręt, który jest kawałkiem tak
Następnie w ASM utworzyłem szkic, który rozciąga się na dwie części, usuwa materiał (cylindryczne otwory) W tym przypadku usuwanie materiału odbywa się na obu częściach.
Następnie w ASM wstawiłem pręt sześciokątny i za pomocą krawędzi udało mi się bez problemu wykonać duplikację obiektu. Z drugiej strony, jeśli usunę pożółkłą część, sześciokątne pręty pozostaną na swoim miejscu w pustce, ponieważ duplikat jest dołączony do pierwszej włożonej części.
Jasne jest, w jaki sposób rozmnażanie jest wykonywane lub nie, w zależności od tego, czy tworzenie odbywa się bezpośrednio w asm (metoda z góry na dół), czy też wszystkie części są tworzone na zewnątrz (metoda oddolna)
Krótki!!!!!! Z pokorą przyznaję, że nie rozumiałem, co chcesz zrobić. ( NOooonnn nie wal się w głowę :-))) )
Pozdrowienia
Jeśli chcesz ASM, jestem w SW 2021

test_repetition_lineaire_dobjet_ou_de_fonction_vue_ndeg2__avec_un_asm_supprime_.jpgtest_repetition_lineaire_dobjet_ou_de_fonction_vue_avec_les_2_asm_.jpg