Chcę kupić laptopa do mojej działalności, ale tak naprawdę nie wiem, do którego komputera się zwrócić...
Zastanawiam się nad zakupem odnowionego (budżet około 600 €) i znalazłem Dell Latitude E6540 15" Core i7 3,0 GHz - HDD 500 GB RAM 16 GB, czy myślisz, że mógłbym używać Solidwork na tym komputerze, wiedząc, że używam go głównie do robienia planów, aby mieć oceny przepustowości dla moich osiągnięć?
Dziękuję za odpowiedź, trochę spojrzałem na stacje robocze, ale w laptopie szybko się wyczerpuje budżet i proc powyżej 3,4 Ghz nie widziałem żadnego, czy masz mi do zaoferowania modele?
Wszystko zależy od tego, w jaki sposób faktycznie korzystasz z Solidworks. Nie wykonuję żadnych powierzchni, mam zespoły z maksymalnie 1000 części i używam laptopa DELL 15,6" Latitude 5580 intel core i7 7. generacji o częstotliwości 2,9 GHz z 16 GB pamięci RAM i zintegrowaną "kartą graficzną" intel HD Graphics 630, jedynym zmartwieniem jakie mam, jest pilnowanie, aby nie instalować najnowszego sterownika karty graficznej, który powoduje awarię Solidworks 2019.
Wydaje mi się, że Dell Latitude E6540 ma kartę graficzną AMD Radeon HD 8790M i tam w ogóle nie wiem czy Solidworks działa z tą kartą.
Najlepsza jest oczywiście stacja robocza z certyfikowaną kartą graficzną, ale rzeczywiście to już nie ta sama cena.