Wartość domyślna w solidworks

Witam

Chciałbym wiedzieć, czy ktoś wie, jak zmienić ustawienia domyślne w solidworks.

Na przykład, gdy robimy wyciągnięte dodanie, domyślna wartość to 10 dla grubości, jak ustawić ją na 19, ponieważ jest to dla mnie bardziej używana wartość.

Z góry dziękuję

Witam, jak powiedziałeś w wątku, jest to ustawienie domyślne, więc wątpię, że można to zmienić. Może z wyjątkiem makra. Ale czy naprawdę warto!?

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

Musisz przejść do opcji systemowych, następnie do przyrostów edycji kursów, a następnie do jednostek metrycznych, w których postawisz 19 oraz turn i grę.

Ps: Jestem na przepustce (dla strażników)

valeur_par_defaut_dans_solidworks.jpg
3 polubienia

O tak, możesz wykonać tę metodę, ale jeśli chcesz dodać milimetr do swojego wymiaru za pomocą myszy, już nie możesz, musisz wpisać to ręcznie! ponieważ działasz na przyrostach, albo wartości dodanej do każdego wycięcia kółka myszy, albo za każdym razem, gdy naciskasz małą strzałkę po prawej stronie okna "Dimension Edition"! 

Ps Ac kobra, ci, którzy czuwają nad tobą, niech lepiej staną się użyteczni, tak jak ty, pomagając społeczności!! :)

Pozdrowienia

1 polubienie

To prawda, że gra się na kole ruletki, ale po kliknięciu na monetę, a następnie kolejną na kursach i można ją modyfikować. Dziękuję za miłą notatkę...

Witam

Czy udało Ci się przetestować zmianę parametrów podaną w mojej odpowiedzi???