Solidworks 2020. Kto mi wytłumaczy, dlaczego mogę przesuwać punkty szkicu, zmieniając ich wartości za pomocą klawiatury w polach edycyjnych, a sekundę po tym, jak nie jest to już możliwe, mogę je przesuwać tylko za pomocą myszy?
Pozostawienie edycji "bez zastosowania zmian" jest bezużyteczne, ponieważ i tak je stosuje, a Cofnij też niczego nie zmienia, ponieważ całkowicie ignoruje te zmiany.
Zamiast wymazywać i przerysowywać cały szkic, w jaki sposób możemy zrehabilitować przemieszczenie, wpisując tekst w polach edycji?
Kolejne pytanie; Dlaczego nie ma odpowiedzi? Nikt nie rozumie mojego problemu, nikt nigdy nie miał tego problemu, nikt nie ma rozwiązania, ani nikt nie chce mi go dać?
Nie postrzegaj tego jako braku szacunku, podczas gdy inni ludzie, którzy przeszli poniżej 2020 roku, są po prostu rzadkością.
Zwykle nie ma powodu, dla którego klikając na punkt, nie oferuje on ponownie x i y. (Zweryfikowane w ramach sw2019) Nic nie wyklucza ewentualnego błędu, który zostanie potwierdzony przez innych w 2020 roku.
Następnie zgadzamy się, że dobry szkic to szkic całkowicie ograniczony wymiarami lub geometrią odniesienia. ;)
EDIT: jeśli chodzi o anulowanie transakcji, to po mojej stronie działa to doskonale.