Witam
Czy możemy utworzyć zmienną globalną w formacie tekstowym, czy też zmienne globalne muszą być w formacie numerycznym?
PS: Używam solidworks 2021
Z góry dziękuję
Witam
Czy możemy utworzyć zmienną globalną w formacie tekstowym, czy też zmienne globalne muszą być w formacie numerycznym?
PS: Używam solidworks 2021
Z góry dziękuję
Co w końcu chcesz zrobić, jeśli chodzi o to, żeby tekst ewoluował w utworze ułożonym w planie... W zależności od konfiguracji należy utworzyć właściwości przypominające tekst. Ta właściwość może być następnie modyfikowana w konfiguracji.
W przeciwnym razie zmienna w równaniu? W jakim i jakim celu?
Chciałbym go użyć w funkcji "if", aby móc usunąć funkcję, dałoby to coś takiego: IIF ("Dext_21" ='texte_a' , 0 , 1 )
Nie rozumiem natomiast, dlaczego Twój Dext_21 może mieć wartość tekstową, a nie liczbową. Ze względu na nazwę jest to Ø, więc wartość liczbowa musi być.
Jest coś, co mi umyka...
To jest przykład, mogłem wpisać "foo" lub "ciocia" lub cokolwiek chcesz...
Dla przypomnienia, moje początkowe pytanie brzmi: "czy zmienna globalna może być w formacie tekstowym"?
Bardzo w to wątpię i nie do końca rozumiem o co chodzi, stąd moje pytania i prośba z konkretnym przykładem, aby odpowiedzieć jak najdokładniej.
Witam;
Obejrzyj film Tutorial:Concatenating-Conditional-Text
To powinno wskazać Ci możliwe rozwiązanie.
Pozdrowienia
W rzeczywistości to nie działa (nawet jeśli szukasz właściwości pliku / config: jest to możliwe, jeśli wartość jest liczbowa)
Rozwiązanie: przejrzyj rodzinę części kontrolowanych przez program Excel (możesz zrobić to, co chcesz, jako formułę w programie Excel)