Utworzyłem makro do zapisywania części 3D SolidWorks jako pliku ".step" w folderze na pulpicie, używając 2 wartości właściwości części do nazwania wynikowego pliku.
Zrobiłem również makro, aby zrobić to samo, aby wyeksportować aktywną stronę (tylko) rysunku w ".pdf", nazywając plik w ten sam sposób, z tą różnicą, że musisz szukać 2 niestandardowych właściwości na części 3D dołączonej do pierwszego widoku strony mojego rysunku
Przy okazji dziękuję za wszystkie wskazówki, które udało mi się znaleźć w różnych postach na tym forum, które mi na to pozwoliły.
Doszedłem do mojego pytania, które jest zaznaczone w tytule, ponieważ nie byłem w stanie znaleźć ani zrozumieć, jak przejść i znaleźć te same dwie pożądane właściwości, aby nazwać uzyskany plik, ale (SPECYFICZNE DLA KONFIGURACJI) części tym razem.
Część nazewnictwa pliku moich makr dla pliku pdf : fileName = swRefDoc.Extension.CustomPropertyManager(confName). Get("PART #") & " - " & swRefDoc.Extension.CustomPropertyManager(confName). Get("PRZEZNACZENIE") & ".pdf"
Dziękuję za odpowiedź. Przepraszam jednak za siebie, próbowałem kilku rzeczy, ale to nie działa. Wydaje mi się, że zrozumiałem, ale wciąż czegoś mi brakuje.
Mój kod i następujące elementy:
Dim swApp jako SldWorks.SldWorks Dim swModel As SldWorks.ModelDoc2 Dim swExportPDFData As SldWorks.ExportPdfData Dim fileName As Ciąg Dim nErrors tak długo, jak długo Dim nWarnings tak długo, jak długo