Wersja używanego oprogramowania?

W związku z wieloma pytaniami dotyczącymi dzienników oraz ich niezgodnościkompatybilności wstecznej

Myślę, że byłoby ciekawie

Aby dowiedzieć się m.in., który dziennik korzysta z kwestionariusza i która wersja

Informacje te można znaleźć za pomocą awatara lub na dole strony z pytaniami i odpowiedziami

Z + to, myślę, że zrzut ekranu towarzyszący pytaniu

prawdopodobnie otrzymasz odpowiedź + ważne za pośrednictwem społeczności

Z kogo korzysta lub korzystała z wielu dzienników

W + gdyby moderatorzy mogli, między innymi, upewnić się, że mają na żywo obraz lub film towarzyszący  pytaniu, a nie link, dobrze by było + mówienie podczas czytania tego pytania

PS:  Kiedy zadajesz pytanie, myślę, że z tego powodu powinieneś być zobowiązany do zapisania się pod tym pytaniem

@+ ;-)

4 polubienia

Witam

Masz na myśli to, że chcesz, aby film lub obraz "utonął" w odpowiedzi bez konieczności otwierania czegokolwiek? Myślę, że to dobry pomysł, jest bardziej wymowny.

Z drugiej strony, pierwsza parzystość nie została uchwycona, przepraszam  ^^"

Thomas

3 polubienia

Witam @ Wszystkich;

Tak, pewne jest, że posiadanie wszystkich informacji w odpowiedzi na zadane pytanie byłoby szybsze i prostsze, ponieważ byłoby bezpośrednio dostępne. 

Teraz myślę, że może to bardzo szybko stać się "ciężkie" pod względem zarządzania (nie w nudnym sensie, powiedzmy sobie jasno), biorąc pod uwagę liczbę odpowiedzi, które wywołują niektóre pytania.

Następnie, posiadanie linków hipertekstowych oprócz niektórych odpowiedzi (lub części odpowiedzi) jest łatwe w zarządzaniu, szybkie i pozwala od czasu do czasu natknąć się na nowe interesujące witryny.

Dwa sposoby patrzenia na rzeczy...

Cédric.

Pytania zadawane w kwestionariuszu są zadawane dla logarytmu, którego używa normalnie

kto ma swoją wersję

ponieważ wersje nie są kompatybilne lub wstecznie kompatybilne (np. SW2013-SW2011)

wszelkie pytania zadane za pomocą linku do pliku SW2013 można otworzyć tylko w oprogramowaniu SW 2013 lub nowszym

Ale nie wcześniej (np. SW 2011) lub inne oprogramowanie

więc zrzut ekranu i wideo na żywo

może pozwolić każdemu odpowiedzieć na to pytanie

Czy C+ jest czysty?

@+ ;-)

2 polubienia

@gt22:

Tak, jest to bardzo jasne i rzeczywiście się z tym zgadzamy. Ale wracam też do tego tematu, ponieważ to również od "pytającego" zależy, czy będzie najbardziej precyzyjny i jasny w pisaniu tego pytania. 

Jeżeli ten ostatni określa na wstępie:

- jego oprogramowanie

- jego wydanie

- jego system operacyjny

- jego poziom

- .....

Pozwoliłoby to społecznościom, które chcą wnieść swój wkład i próbują udzielić odpowiedzi, na natychmiastowe ukierunkowanie elementów swoich odpowiedzi. 

Wspomniałem już o tym, że niektóre z pytań, w swoich tytułach, nie były wystarczająco szczegółowe i precyzyjne. 

Cédric.

Ups: "z jego pytania";)

Witam

Dokładnie jest to debata, którą prowadzimy w Lynkoa (na przykład fakt możliwości osadzania filmów)...

Z zainteresowaniem będę śledził ten wątek, aby poznać opinie jak największej liczby osób.

Yves

Witam @ wszystkich,

Bardzo dobry pomysł  GT22

- prawdą jest, że wersja oprogramowania  / OS / Release / jak również poziom byłyby bardzo interesujące do ukierunkowania na odpowiedź

- Wideo też byłoby bardzo przydatne (jest bardzo wizualne)

Dla poziomu w danym oprogramowaniu (SW; Katia; ....)

-musiałbyś zrobić szybki test, który zdefiniowałby poziom

1 polubienie

Witam

Postaram się również wyrazić swoją opinię.

Jeśli chodzi o wersję softwarową, choć dotyczy to tylko SW, to myślę, że nie je chleba. Zobaczmy, czy nie stanie się to zbyt dużym kłopotem dla innego oprogramowania.

Do wyświetlania obrazu na żywo, świetny pomysł. To prawda, że konieczność kliknięcia w zewnętrzny link nie jest świetna...

Fakt, że podpisujesz się pod własnym pytaniem, jest oczywisty, rzeczywiście powinno to być automatyczne.... -_-

Z drugiej strony, jeśli chodzi o wideo, w zasadzie ok, ale nie o automatyczne otwieranie. Najwyraźniej mam połączenie piankowe w pracy i jeśli moja strona musi się wyświetlać przez 2 dni, trochę mi to przeszkadza.

Wtedy mogę być sam.

Dobra inicjatywa w każdym razie :)

1 polubienie

@jose-accessa

Spójrz na ten link, ponieważ jest prosty i elementarny

http://forum.solidagora.com/topic2588.html

@+ ;-)

@gt22 Tak, tak, jest to integracja z Youtube, ale jak mówię, fakt, że musisz zbierać informacje z innych witryn, spowalnia ładowanie. 

W końcu to nie koniec świata i może ułatwić rozwiązywanie pytań, nie martw się o to. 

:)

Witam

++ do integracji obrazów bez linków zewnętrznych,

A dlaczego nie umieścić obok "pytającego" nie wersji oprogramowania, z którego korzysta (wymaga to poprawnego wypełnienia jego profilu).

Nie mam zbyt wielu problemów, gdy konsultuję się na Macu, ale z iExplorer na Win 7 zawsze mam problemy, jeśli chodzi o repatriację pliku solidworks. Obraz c jest dobry, a zamek błyskawiczny.

1 polubienie

Odnotowuję temat jako rozwiązany przeze mnie

ponieważ wszyscy zgadzają się co do zadanych powyżej pytań

@+ ;-)