Przeglądarka Solidworks Viewer / Odtwarzanie plików SLD

Witam

Pozwalam sobie prosić o pomoc, ponieważ obecnie pracuję nad SOLIDWORKS i chciałbym podzielić się moimi postępami z moimi kolegami, którzy nie mają zainstalowanego SOLIDWORKS.

Aby to zrobić, myślałem o zrobieniu kopii zapasowej mojego zespołu w formacie E-Drawing i powiedzeniu im, aby pobrali oprogramowanie na komputer (lub darmową aplikację na telefon komórkowy i tablet dla osób na miejscu), aby mogli zapoznać się z cyfrowym modelem 3D.

Tyle tylko, że staram się przewidywać długoterminowo, a im bardziej mój montaż rozrasta się i staje się złożony, tym dłużej zajmie mi oszczędzanie i być może będę musiał to robić kilka razy dziennie.

Chodzi o to, aby znaleźć szybkie rozwiązanie, aby mogli samodzielnie skonsultować się z SLDASM przez Chrome lub inny (dostęp do folderu, w którym przechowywany jest mój plik); lub opracuj maccro, który otworzy SLDASM, zapisze go na dysku (innym) w E-Drawing (nadpisze poprzednią wersję lub przyrost datą i godziną dnia w nazwie pliku), a następnie zamknie SLDASM. Wszystko to za pomocą kilku kliknięć i działa w tle, co pozwala mi kontynuować pracę bez blokowania oprogramowania. (w przeciwnym razie skończymy z tym samym problemem marnowania czasu).

Czy  też jest to możliwe, aby pracować na serwerze dedykowanym i generując link internetowy, pozwoliłoby to moim kolegom czytać przez chrome lub inny po kliknięciu w link.

Jestem ciekaw Twojej opinii.

Z góry dziękuję.

Mikołaj

Edrawing otwiera pliki solidworks natywnie (złożenie części MEp), bez konieczności przechodzenia przez format Edrawing.

Z drugiej strony, w opcji Edrawing musisz zaznaczyć tylko do odczytu i bezwzględnie otwierać pliki z edrawing (nie przez eksplorator Windows), w przeciwnym razie pierwsza osoba, która otworzy nawet za pomocą Edrawing, zablokuje Ci dostęp do zapisu do SW.

2 polubienia

Dobry wieczór

W przeciwnym razie zapisz jako HTML i udostępnij tylko pliki HTML

Oto procedura opisana przez naszego kolegę  @d. Rogera

@sbadenis zostanie ukończony

Pozdrowienia

edrawing_en_html_pour_transmettre_a_qq_des_fichiers_3d.jpg
3 polubienia