Przeglądarka SolidWorks Viewer dla komputerów 32-bitowych

Witam

Opierając się na niektórych badaniach, Edrawing 2015 jest najnowszą wersją obsługującą komputery 32-bitowe. W jaki sposób mogę skłonić mojego współpracownika, który ma komputer 32-bitowy, do otwarcia moich plików po aktualizacji do SolidWorks 2016?

Witam

Nie możesz zostać z Edrawing 2015?

Pliki 2016 zapisujesz w pliku wykonywalnym edrawing w wersji 32-bitowej

edrawings_32b.png
1 polubienie

Witam

Możesz również użyć pliku PDF 3D jako zamiennika:

http://help.solidworks.com/2013/french/SolidWorks/sldworks/t_Exporting_3D_PDF_Files.htm

1 polubienie

coin37coin: Edrawing 2015 może odczytywać pliki SolidWorks 2016? Ponieważ wersja 2014 nie odczytuje plików 2015...

Bart: Czy w 2016 roku znów będzie to możliwe? Ponieważ w 2015 roku mogę wygenerować tylko 64-bitowy plik wykonywalny

.PL: Nie możesz mierzyć na pliku PDF 3D, wystarczy mieć plik pod ręką na miejscu...

A priori możemy zmierzyć:

https://helpx.adobe.com/fr/acrobat/using/measuring-3d-objects-pdfs.html#measure_3d_objects

Potem musisz to przetestować i prawdopodobnie jest to mniej praktyczne niż Edrawings, ale może się udać!

Witaj przyjacielu z północy! :)

Produkty SOLIDWORKS nie obsługują już wersji 32-bitowej (w tym eDrawings).

Microsoft ma również tendencję do coraz większego eliminowania 32bit (jest to normalne w erze, w której nawet smartfony są 64bitowe).

Może to moja pragmatyczna strona, ale:

Czy nie byłoby po prostu zaktualizować system operacyjny kolegi do wersji 64-bitowej? Windows x64 Pro "kosztuje" 129 € i jest instalowany od wielu lat na dowolnym komputerze (i myślę, że można znaleźć tańsze).

Ile czasu potrzeba , aby wziąć pod uwagę, że straciłeś tę kwotę, zmagając się z obecnym problemem?...

Jeśli zmiana nie jest możliwa z innych powodów...

Funkcja otwierania pliku 2016 w SOLIDWORKS 2015 rzeczywiście powróci w dodatku SP5 (wersja ogłoszona za mniej niż 15 dni). W związku z tym istnieje możliwość wygenerowania eDrawings w wersji 32bit od SW2015. Jest to trochę pokręcone i tylko opóźnia nieuniknione! Nie używamy już MS-DOS... :)

Możliwe jest również generowanie plików PDF 3D z SOLIDWORKS i możliwe jest mierzenie na tych dokumentach zgodnie z @.PL

Funkcja pomiaru jest dostępna w narzędziach po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na 3D (w zaktualizowanej wersji programu Adobe Acrobat Reader).

W przypadkach, gdy chcesz udostępnić te pliki 3D online, możesz również skorzystać z myCADservices Premium, który oferuje narzędzie do udostępniania 3D podobne do eDrawings Pro w trybie SAAS (w chmurze). To narzędzie jest zatem niezależne od systemu operacyjnego i jest dostępne w wielu przeglądarkach:  nie ma problemu dla 32-bitów lub tabletów i smartfonów...

3 polubienia

Witam i dziękuję za odpowiedź, drogi sąsiedzie z północy! Najprostszym sposobem jest oczywiście przełączenie komputera na 64 bity, ale ponieważ wzywa to dział IT, który zajmie kilka dni na "reakcję" i aktualizację komputera, szukaliśmy innego sposobu, ale myślę, co ostatecznie zrobimy.

Problem z chmurą polega na tym, że na niektórych placach budowy nie ma ona dostępu do internetu (myśleliśmy o zdalnym połączeniu z komputerem, ale bez internetu...)

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi!!

1 polubienie

I ja też jestem z Północy!! :p

Jeśli chodzi o erysunki, wciąż jestem pod 2014 rokiem, nie zwróciłem uwagi na wersję... Przepraszam

1 polubienie

Nie jestem z północy ale mam do sprzedania stację HP 64bit.... ;)