Opierając się na niektórych badaniach, Edrawing 2015 jest najnowszą wersją obsługującą komputery 32-bitowe. W jaki sposób mogę skłonić mojego współpracownika, który ma komputer 32-bitowy, do otwarcia moich plików po aktualizacji do SolidWorks 2016?
Produkty SOLIDWORKS nie obsługują już wersji 32-bitowej (w tym eDrawings).
Microsoft ma również tendencję do coraz większego eliminowania 32bit (jest to normalne w erze, w której nawet smartfony są 64bitowe).
Może to moja pragmatyczna strona, ale:
Czy nie byłoby po prostu zaktualizować system operacyjny kolegi do wersji 64-bitowej? Windows x64 Pro "kosztuje" 129 € i jest instalowany od wielu lat na dowolnym komputerze (i myślę, że można znaleźć tańsze).
Ile czasu potrzeba , aby wziąć pod uwagę, że straciłeś tę kwotę, zmagając się z obecnym problemem?...
Jeśli zmiana nie jest możliwa z innych powodów...
Funkcja otwierania pliku 2016 w SOLIDWORKS 2015 rzeczywiście powróci w dodatku SP5 (wersja ogłoszona za mniej niż 15 dni). W związku z tym istnieje możliwość wygenerowania eDrawings w wersji 32bit od SW2015. Jest to trochę pokręcone i tylko opóźnia nieuniknione! Nie używamy już MS-DOS... :)
Możliwe jest również generowanie plików PDF 3D z SOLIDWORKS i możliwe jest mierzenie na tych dokumentach zgodnie z @.PL
Funkcja pomiaru jest dostępna w narzędziach po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na 3D (w zaktualizowanej wersji programu Adobe Acrobat Reader).
W przypadkach, gdy chcesz udostępnić te pliki 3D online, możesz również skorzystać z myCADservices Premium, który oferuje narzędzie do udostępniania 3D podobne do eDrawings Pro w trybie SAAS (w chmurze). To narzędzie jest zatem niezależne od systemu operacyjnego i jest dostępne w wielu przeglądarkach: nie ma problemu dla 32-bitów lub tabletów i smartfonów...
Witam i dziękuję za odpowiedź, drogi sąsiedzie z północy! Najprostszym sposobem jest oczywiście przełączenie komputera na 64 bity, ale ponieważ wzywa to dział IT, który zajmie kilka dni na "reakcję" i aktualizację komputera, szukaliśmy innego sposobu, ale myślę, co ostatecznie zrobimy.
Problem z chmurą polega na tym, że na niektórych placach budowy nie ma ona dostępu do internetu (myśleliśmy o zdalnym połączeniu z komputerem, ale bez internetu...)