Konfigurowalne, jak zmienić ich kodyfikacje

Witam

Obecnie posiadam plik solidworks konfigurowalnej (pojedynczy plik, który zawiera kilka odniesień do, konfigurowalnych według żądanej średnicy i rozmiaru).

Te konfiguracje mają odniesienia i konkretną kodyfikację, które były dobre wczoraj, ale dzisiaj, chociaż chcę zmienić kodyfikację, nie mogę tego zrobić.

Otworzyłem plik Excel, który zawiera wszystkie konfiguracje, ale po zmianie kodyfikacji, gdy wracam do mojej, solidworks informuje mnie o błędzie rekonstrukcji...

Czy ktoś mógłby mi pokazać procedurę, którą należy wykonać?

(Załączam plik, o którym mowa: chciałbym tylko zamienić "BM" na "FRT-M")

bm-00-screw_iso_4762.sldprt

Witam

Jeśli przez kodyfikację mówisz o spersonalizowanych właściwościach. W rodzinie części kolumna powinna mieć następującą nazwę: $PROPRIETE@Nazwa_właściwości.

Następnie w każdym wierszu tej kolumny należy wprowadzić wartość tej właściwości.

Nie mogę teraz otworzyć twojego pokoju.

Oto przykład w SW2015.

vis_pouce_h.sldprt
1 polubienie

Tak, to właśnie zrobiłem, zmodyfikowałem swoje kodowanie na całej tej kolumnie, ale kiedy wracam do solidworks, otrzymuję komunikat o błędzie mówiący, że funkcji nie można odbudować...

Udało mi się szybko wprowadzić modyfikację, ponieważ twoja tabela jest dobrze wykonana. ;-)

Czy to wszystko?

bm-00-screw_iso_4762.sldprt

z SW14 nie miałem żadnego szczególnego problemu.

Podobnie jak Remrem, obraz jest dobrze wykonany.

Aby dokonać zmiany: ConfigurationManager/tabele/przycisk na "rodzina części", "edytuj rodzinę części", zmień BM na FRT-M w kolumnie 15.

Dziękuję remrem, z wyjątkiem tego, że nadal jestem w 2013 roku, nie mogę otworzyć twojego pliku. :/

Dokonałem zmian w kolumnie 15, klikam zapisz, zamykam excela i gdy wybieram konfigurację, pojawia się błąd odbudowy...

Myślę, że jest to sposób, w jaki edytujesz/zapisujesz plik, który jest odtwarzany ("Klikam zapisz, zamykam Excela").