"dokument już otwarty"

Witam

Kiedy chcę włożyć do mojego zespołu, która jest już obecna, umieszcza to okno na mnie.

W rezultacie, nie będzie szukał tej w moim pliku śrubowym zawartym na naszym serwerze, ale w moim folderze lokalnym, jeśli kliknę "tak". Jeśli kliknę "nie", nie włoży.

Po ponownym otwarciu zestawu, jeśli śruba została usunięta z folderu lokalnego, nie będzie szukać na serwerze. Ale chcę sobie poradzić ze wszystko na naszym serwerze a nie trafić w folder lokalny, strzał na serwerze...

Co muszę zrobić, aby mógł pobrać z folderu serwera?

I drugi problem, mam też okno, które czasami pojawia się, gdy nie może znaleźć na serwerze. Jednak tam jest, ścieżka jest dobrze poinformowana... Nie rozumiem.

Co zrobić, aby skłonić go do prawidłowego wkręcenia?

fichier_deja_ouvert.png

Oto zrzut ekranu przedstawiający drugi błąd.

Dziękuję.

impossible_touver_fichier_blablabla.png

W przypadku pierwszej wiadomości jest to dość proste.

Masz już otwartą (w Twoim przypadku plik lokalny). Ponieważ oprogramowanie może zarządzać tylko jednym plikiem na nazwę, oferuje wstawienie pliku, który jest już otwarty.

Aby wymienić, sugeruję odkręcenie z serwera, a następnie otwarcie zespołu. SW poprosi Cię o  wymianę lokalnej Twojego zespołu na serwera.

Odbywa się to dla wszystkich zestawów i plików (), których dotyczy

Co się stanie, gdy klikniesz "szukaj pliku" w swojej drugiej wiadomości?

Witam

Jeśli to jedyne rozwiązanie, będzie to długie i żmudne.

W przypadku drugiego pytania otwiera mi eksploratora Windows, aby pokazać mu ścieżkę danej, ale mnie ponownie przez cały czas, bez względu na wszystko.

SW nie obsługuje ścieżek: w rzeczywistości nie zapisuje ścieżki w trudny sposób.
Przeszukuje najpierw w pamięci, potem w bieżącym katalogu i ewentualnie w katalogu, w którym zachował ślad.

W związku z tym twoje muszą znajdować się tylko na serwerze, a nigdy lokalnie.
W zasadzie, gdy raz zostanie mu wyznaczona ścieżka, wykorzystuje ją ponownie.
Obawiam się, że to zadziała na sesję, może spróbuj pobawić się ścieżką wyszukiwania.

1 polubienie

Jedną z możliwości jest zmiana nazwy folderu lokalnego tak, aby nie znajdował już lokalnej, a kiedy zada ci pytanie podczas otwierania, pokazujesz mu drogę do serwera, a routing zrobi się sam.

1 polubienie

@stefbeno

W opcjach "ścieżka wyszukiwania" możesz określić, gdzie najpierw szukać komponentów, których nie może znaleźć

W połączeniu z odpowiedzią sbadenisa powinno to zadziałać

Jednak nazwa musi być identyczna.

Raz zrobione, rekonstrukcja i nagranie później, nie powinien Cię o nic prosić

1 polubienie