Witam, proste pytanie w oczekiwaniu na uruchomienie renderingu pod zdjęciem ... Jestem stałym bywalcem Photoview i przyznaję, że trudno mi się dostać do Visualize. Jakie są zalety i wady wizualizacji w porównaniu z fotowidokiem? Czy mamy aż tyle możliwości? Czy jakość renderingów jest gorsza czy lepsza? ... Czy możesz podzielić się ze mną swoją opinią na temat swoich doświadczeń? ... Dziękuję ;) Cdt.
Witam
Podobnie jak ty, miałem trudności z umieszczeniem go w Visualize. Widzę jednak tylko zalety:
- Jakość renderingów.
- Możliwości, które wydają mi się ważniejsze
- Aplikacja niezależna od oprogramowania. Pozwala to na pracę w oprogramowaniu.
- Niezależny plik. Dzięki temu nie zanieczyszczasz swojego oprogramowania 3D zbędnym wyglądem i teksturami do projektu.
Dziękujemy za Twoją opinię, Remrem; Zamierzam wykorzystać ten okres telepracy, aby rozpocząć ... ;)
I tak, to właśnie sprawia, że myślę o rozpoczęciu pracy, gdy widzę czas obliczeń renderingów i jak mówisz, podczas renderowania fotowidoku nie można już używać solidworks ...
Ale nie ma za co.
Zapraszam do powrotu, jeśli masz jakiekolwiek pytania. ;-).
Miłego dnia.
Witaj drogi @fab obozie
Visualise jest lepszy niż Photoview, ponieważ jest szybszy i przede wszystkim łatwiejszy w konfiguracji. Aby pomóc Ci w Visualise, możesz wyszukać wszystkie samouczki na temat Bunkspeed (ponieważ Visualise to nic innego jak ad-Inn integrujący bunkspeed). Dostępna jest instrukcja obsługi w formacie PDF oraz do nauki wizualizacji.
Bardzo, bardzo dużą wadą Visualize jest to, że jesteś skazany na płacenie za utrzymanie oprogramowania "ad vitam aeternam" , ponieważ jest to darmowy bonus, ale powiązany z utrzymaniem. Lub kup wersję Pro (która kosztuje jedną czwartą ramienia). Jeśli nie ma konserwacji, więcej wizualizacji. :( :( Wersja PRO pozwala na tworzenie filmów z ruchomymi częściami.
Jeśli nie renderujesz przez cały dzień, użyj Photoview, do którego dołączona jest 558-stronicowa książka z płytą CD, wydana przez DSsolidworks.
Jeśli renderujesz do woli, pobierz MODO 14.1, który jest w pełni kompatybilny z oprogramowaniem. Dla przypomnienia, jest to prosty powód, dla którego najnowsze wersje Photoview 360 są w rzeczywistości lekką wersją Modo. Modo zostało wyparte przez Bunkspees, czyli wizualizację, ponieważ jest prostsze. Rzeczywiście, bardzo niewiele firm zajmuje się prawdziwym renderingiem, a kiedy już to robią, zleca to podwykonawstwu dedykowanemu oprogramowaniu (3DSmax i inne)
Istnieje kompatybilność między Modo i SW z pełną kompatybilnością wszystkich skórek do pobrania, a także możliwością eksportowania plików SW do Modo, jeśli często rigujesz. Był dodatek Modo-SW, który pozwalał na łatwy pomost między tymi dwoma programami, używałem go kilka lat temu
Wouala! ;-)
Pozdrowienia
Dziękuję za te wszystkie szczegóły Zozo, Renderingi, które wykonuję, są specjalnie dla klientów w zależności od rodzaju produktu, aby lepiej się prezentował . Słyszałem już o modo, które owszem, w moich oczach jest piekielną bestią, ale nie sądzę, żebyśmy chcieli go zdobyć, tak, rendery są na najwyższym poziomie, coś szalonego, jakość kinowa... Jesteśmy już w utrzymaniu ruchu SolidWorks z Visualize i myślę, że podstawowa wersja powinna wystarczyć.
Witam
Visualize to świetna zabawka! Aby zobaczyć, co ma pod maską, oferuję Ci kilka artykułów, referencji i samouczków online, które dadzą Ci wyobrażenie:
- SOLIDWORKS Visualize: 5 imponujących realistycznych renderingów
- Referencje SOLIDWORKS Visualifier: "Tworzę realistyczne wizualizacje, które są znacznie wyższej jakości niż PhotoView 360"
- 4 niezbędne narzędzia do komunikacji technicznej SOLIDWORKS
Samouczki dotyczące programu SOLIDWORKS Visualize :
- SOLIDWORKS Realistic Rendering: Jak poprawić jakość renderingu za pomocą SOLIDWORKS Visualize
- SOLIDWORKS Visualize Boost: Szybsza jakość renderingu 3D
- SOLIDWORKS Visualize Pro 2020: Nowe informacje
- Nowość w SOLIDWORKS Visualize: Tryb Denoiser AI (Artificial Intelligence)
- Tworzenie pliku odwzorowania wyglądu SOLIDWORKS Visualize
- SOLIDWORKS Visualize ekran: co robić?
- Jak zastosować naklejkę SOLIDWORKS Visualize do zakrzywionej powierzchni
Miłego dnia :)
Dziękuję również Clémentine za opinię, Miłego dnia wszystkim! ;)
Proszę.
Osobiście i w świetle opinii naszych ekspertów od fanów SW powiem, że nie ma "ZDJĘCIA" (jakie są skutki zamknięcia? haha):
Visualize wygrywa walkę z dużą przewagą!
Cóż, tak, myślę, że Clementine, zwykle nigdy mi nie odpowiadasz ;)) HAHA
Dzień dobry
Nawiasem mówiąc, gdzie odbywa się pobieranie/instalacja, ponieważ nie uważam tego za najbardziej widoczne / praktyczne na stronie.
Pozdrowienia
@Fab obozie nie byłem na miejscu od kilku lat.
Ale w tym roku wracam do niego, jak widzieliście w ciągu ostatnich kilku tygodni:)
Nie jestem osobą techniczną, ale mogę dostarczyć Ci najlepsze treści techniczne napisane przez naszych ekspertów.
@FUZ3D jeśli pytanie dotyczy tej wizualizacji, SOLIDWORKS Visualize Standard jest dostarczany bezpłatnie z każdą aktywną umową serwisową dla oprogramowania CAD SOLIDWORKS Professional lub SOLIDWORKS Premium.
Po Visualize Pro i Boost, licencja Visualize Boost jest dostarczana bezpłatnie z każdą aktywną umową serwisową na rzecz Visualize Professional.
Wizualizacja informacji: https://www.visiativ-solutions.fr/solidworks-visualize/
Wszystko jest w porządku, więc jestem w standardowym :)
Dziękuję Clementine za te dodatkowe informacje.
@clémentine; W takim razie cieszę się, że znów Cię widzę! ;)
Witaj @FUZ3D i @Clémentine
Małe wyjaśnienie: W momencie instalacji musisz mieć klucz Visualize, który nie jest tym samym, co licencja SW -cad wymagana do aktywacji.
Jest to preferowany przez Ciebie VAR, który udostępnia Ci klucz z linkiem do pobrania.
Pozdrowienia
Perso visualize został zainstalowany automatycznie z solidworks dla mojej strony ... ha tak właśnie edytowałem, ponieważ nie widziałem całego twojego komentarza clementine ...
Nawiasem mówiąc, nie można usunąć wiadomości, która została już opublikowana?