Wizualizacja tekstur

Witam

Widziałem w tutorialu na youtube tekstury, których nie mam w swoim.

Jestem w 2020 roku, stąd moje pytanie gdzie znaleźć i jak zaimportować nowe swoje tekstury, a może raczej wyglądy

Zwłaszcza  "Ciepłe jasne ciemne szkło 2", jak użyto w samouczku, który widziałem ..

Cdt.

Zdaję sobie również sprawę, że nie mam tej zakładki "filtruj", jak zakreślona na załączonym ekranie, czy ktoś wiedziałby, jak mi odpowiedzieć?

Dziękuję, cdt.

lynkoa_filtre.jpg

Witam @Fabcamp

Źródło: https://community.foundry.com/share  Są one w formacie .lxp zgodnym z Visuale.

https://community.foundry.com/share?sortBy=Popularity

Grabcad też je ma, ale musisz poszukać tego, który Ci odpowiada.

W przeciwnym razie dla scen masz wszystkie obrazy w formacie HDRI, w sieci są ich setki (bądź ostrożny, jest wiele płatnych i brzydkich, ale nie złych)

W przeciwnym razie możesz je stworzyć dla siebie nawet w oprogramowaniu i prawdopodobnie również bezpośrednio w Visualize.

Pozdrowienia

3 polubienia

Jeszcze raz dziękuję Zozo za pomoc :)

@zozo, czy masz pomysł na moje ostatnie pytanie? Czy jest to wersja lepsza od mojej, czy jest coś do aktywacji, czego nie widziałem, lub w najgorszym razie... i mam nadzieję, że nie, błąd .... ale w Dassaut by mnie to bardzo zdziwiło...; p

Dobry wieczór @Fab obozie

Prawdę mówiąc, nie wiem.
Ale wolałbym skłaniać się ku ustawieniom, ponieważ jeśli ogólnie jest wyższa wersja, ta funkcja nie jest oferowana.

Mam dokument szkoleniowy, jeśli potrzebujesz

1 polubienie

Dokładnie nie mam tej funkcji w wersji, przynajmniej w wersji, którą mam w porównaniu z ekranem, który mam ... jeśli mogę tak powiedzieć, tak jestem denerwujący w zamknięciu Mam to tylko do zrobienia ;p, czy wiesz, jak dodać wygląd w wizualizacji Mam ten błąd, gdy chcę go dodać, ponadto mam możliwość dodania tekstur otwartego projektu, ale nie widzę, jak dodać go w ogólnej bibliotece tekstur, czy muszę umieścić folder w folderze wizualizacji, może ...

err_texture.jpg

ha tak chcę doc proszę

Dobrze jest wyrazić opinię na temat wyglądu modów do wizualizacji. W rzeczywistości znalazłem solucję na forum, która działa, ale nie wszystkie tekstury są kompatybilne...

Linki umieszczam tutaj.

https://forum.solidworks.com/thread/222822

Podsumowując, musisz użyć tekstury w solidworks, sprawdzić za pomocą phototview, czy dobrze się renderuje (z drugiej strony nie jest konfigurowalna) i ponownie otworzyć zespół w wizualizacji ...

Dziękuję w każdym razie za pomoc ZOZO

1 polubienie

Dobry wieczór

Wydaje się, że format lxp nie można bezpośrednio zaimportować do programu Visualize.

Jeśli chodzi o filtry, cytuję:

"

Odkryj zalety SOLIDWORKS Visualize Professional :

• Zaimponuj swoim klientom, opracowując interaktywną rzeczywistość wirtualną na świeżym powietrzu i treści panoramiczne w pomieszczeniach
  • Twórz wiele kombinacji kolorów lub wariantów projektowych, a następnie renderuj je wszystkie naraz, aby ułatwić ostateczny wybór produkcji
  • Skorzystaj z pełnego zestawu animacji i uchwyć imponujące przeloty kamery, niesamowite filmy, badania dostępu do słońca, obrót o 360° i nie tylko.
  • Dodaj dodatkowe efekty do swoich treści za pomocą konfigurowalnych filtrów aparatu
  • Zyskaj natychmiastową produktywność dzięki wbudowanej kolejce renderowania

"

Pozdrowienia.

visualize_apparances_formats.png
1 polubienie

Sylk, tego się boję, dzięki za informację.

No to jeszcze wrócę do tematu... w rzeczywistości za bardzo wyprzedziłem metodę, o której mówiłem w mojej poprzedniej wiadomości ...

Widząc render PV360, porównując kilka tekstur, pomyślałem, że będzie dobrze... ale tak naprawdę nie... Czy istnieje czynność, którą należy wykonać w Visualize, aby przywrócić ulgę.

Załączam szybki render PV360 i ten z wizualizacji...

CDT.

rendus_pv360-visualize.rar