Głośność subwoofera

Cześć wszystkim

Chciałbym poznać objętość wnętrza tego pudełka. Nie mogę tego połączyć, ponieważ jest to zespół części.

Czy macie dla mnie rozwiązanie? Dziękuję.

Dawid

sous-ensemble_conteneur_a_lisier_9m.jpg
sub ensemble_conteneur_a_lisier_9m.sldprt
1 polubienie

Witam

Załączony dokument nie jest zespołem, a częścią!

Można utworzyć powierzchnię, która spoczywa na całym wnętrzu pudełka, i utworzyć objętość z tą powierzchnią.

Z drugiej strony twoje powierzchnie nie są połączone, a wiele otworów nie pozwoli ci stworzyć zamkniętej objętości.

Najpierw musisz wypełnić luki.

Pozdrowienia

5 polubień

Witaj @DavidV  i @my

Sugestia! Zrób tylko pół pojemnika z ukośnym cięciem (ponieważ druga połowa jest symetryczna). Wszystko, co musisz zrobić, to pomnożyć uzyskaną objętość przez dwa.

Pozdrowienia

PS: dlaczego ustawiłeś plik tylko do odczytu??? Bardzo łatwo jest go skopiować, tak jak to jest, jeśli ktoś chce zhakować twój model.

Twój problem jest stosunkowo łatwy do rozwiązania, ale musielibyśmy zrobić paczkę i wyjechać, abyśmy mieli wszystkie części, aby móc łatwiej wykonać kilka szkiców. Po namyśle, pracując w ćwiartkach objętości, nie trwa to długo, wystarczy usunąć wolumin z pionowych ramek.

1 polubienie

Witam @DavidV 

Oto za pomocą kilku kliknięć pomysł pracy nad jedną czwartą objętości.

Zwykle z dwoma szkicami, z których pierwszym jest poziome wytłaczanie zaczynając od płaszczyzny pośrodku do końca pojemnika i pionowe usuwanie materiału odpowiadającego pionowym żebrom, aby odjąć tę objętość i to wszystko (no cóż, normalnie ;-)  )

Ponieważ model jest na powierzchni, nie mogę podać objętości.

Pozdrowienia

quart_de_conteneur_a_lisier_9m.sldprt.jpg

Dziękuję Zozo i jmsavoyat za odpowiedź.

Wydaje mi się, że dobrym pomysłem jest rozpoczęcie od wytłaczania, a następnie usuwania materiału. Spróbuję. Myślałem, że jest prostsze rozwiązanie.

PS: Nie wiedziałem, że mój plik jest tylko do odczytu. Jest to plik zestawu, który uruchomiłem w programie . SLDPRT, abyś mógł go otworzyć.

Dziękuję.

Pozdrowienia

Dawid

Dawid

Musisz zacząć od ASM i zrobić paczkę i Go, wszystko w pliku ZIP. Stamtąd jest to łatwe dla tych, którzy mają zamek błyskawiczny.

Jest inne rozwiązanie, ale z wszędzie nie jest to łatwe, stąd prośba o @jmsavoyat (którą przy okazji pozdrawiam ;-)   )
Zatkaj otwory, aby gnojowica nie spływała na nasze sita.

Pozdrowienia

4 polubienia

Udało mi się więc znaleźć wolumin z twoim rozwiązaniem.

Spawanie zrobi resztę. Nie powinien mieć zawiesiny na ekranie. Haha!!

Pozdrowienia

Dawid

1 polubienie