Cześć, cześć
Chciałbym poznać Twoją opinię na temat zarządzania licencjami w Twojej firmie. Do tej pory zarządzaliśmy nimi wszystkimi online i było to bardzo idealne (bardzo proste zmiany personelu + śledzenie zmian parametrów to wszystko i to...) Ale wygląda na to, że do lutego 2022 roku będę zmuszony zmienić sposób, w jaki zarządzam...
Witaj Rpicard;
Obecnie używamy również wersji "Online" dla naszych zestawów licencyjnych "Dassault", z tych samych powodów, co wy, jak się wydaje... jednak nie znam tego terminu (luty 2022 r.). Czy mógłbyś zacytować swoje źródła?
Pozdrowienia.
2 polubienia
Witam @Maclane
To jest wiadomość e-mail, którą otrzymałem od Solidworks (solidworks@community.3ds.com) patrz załączone. FYI Jestem w Kanadzie, więc nie wiem, czy dotyczyłoby to całej platformy, czy tutaj, czy to podróbka. Nadal prowadzę swoje śledztwo.
dassault_systemes.pdf
1 polubienie
Nawet nie wiedziałem, że taki system istnieje. Ale jest całkiem możliwe, że Solidworks porzuciłby go, gdyby używało go zbyt mało osób. Szkoda, bo wyglądało to całkiem nieźle dla tych, którzy żonglują numerem licencji i kilkoma komputerami (patrz https://www.youtube.com/watch?v=VsYwis2kTHg)
1 polubienie
@froussel Jest to jedna z zalet między innymi... Pozwala również dowiedzieć się, czy niektóre maszyny ulegają awariom częściej niż inne, czy użytkownicy zmieniają ustawienia Solidworks, przechowywać preferencje użytkownika (ikony, skróty itp.) i synchronizować je na dowolnym komputerze (w tym podczas podróży do klienta)
1 polubienie
pfff..... Solidworks wszystkie są wypluwane.
- Wreszcie odpowiednie ulepszenie, i to nie tak błędne, w porównaniu z dużym zapytaniem klienta. Tyle tylko, że jak zwykle Solidworks po raz kolejny zapomniał o poprawnej i prostej komunikacji na nim.
Potem dziwią się, że niewielu klientów korzysta z tej funkcji i zamiast o niej informować, usuwają ją, na przekór tym, którzy tak jak ja z niej korzystają i uważają ją za więcej niż spore zainteresowanie. ( Menedżer licencji, kontroler stanu komputera w połączeniu z możliwością synchronizacji lub eksportu jego ustawień .... Bardzo mi się podobało.)
Szkoda... Wróćmy do 2018 roku z naszymi "wielokrotnymi aktywacjami" i "Cholera, zapomniałem wydać/wydać licencję na innym komputerze".
.... Powąchaj! [HS] Wczoraj NOVA z Visiativ... A teraz, że... To jest hekatomba. [HS/]
Pozdrowienia.
1 polubienie