Widok innej pozycji

W widoku rysunku, gdy dodaję "inne położenie", to ostatnie jest w łączniku mieszanym.

Chciałbym mieć możliwość zarządzania rodzajem kreski, ale także i przede wszystkim mieć możliwość przypisania innego koloru.

Nie mogę znaleźć w opcjach ani zarządzać tym ustawieniem, ktoś ma pomysł?

2014-07-29-_vue_autre_position.jpg
1 polubienie

Czy zerwałeś wyrównanie części z elementem macierzystym? W ten sposób staje się całkowicie niezależny i możesz go modyfikować według własnego uznania bez wpływu na inne części (szkielet, krawędź, cień itp.)

1 polubienie

Witam

Jak wskazano w źródle, nie jest to możliwe bezpośrednio, więc musisz zmienić warstwę tego widoku z Żłóbu drzewa.

Z drugiej strony mówią o błędzie, który zmienia wyświetlanie widoków w innej pozycji, gdy umieścisz go na nowym klapsie!

Więc a priori nie jest to możliwe!

https://forum.solidworks.com/message/313007

Najprostsze: utwórz plik DWG i zmodyfikuj go...

2 polubienia

Myślałem o przypisaniu warstwy do tej "drugiej pozycji", jednak nie znalazłem we właściwościach tego widoku definicji nowej warstwy.

1 polubienie

Pierwszy z nich powiedział:

"Może być konieczne wstępne wybranie komponentów, które znajdują się w innym położeniu w widoku alternatywnym (użycie drzewa elementów lub obszaru graficznego) i przeniesienie ich na nową warstwę".

'Należy wstępnie wybrać komponent, który znajduje się w widoku o innej pozycji (użyć drzewa lub obszaru graficznego) i przenieść go na nową warstwę"

Drugi mówi:

"Wybrałem podzespół z drzewa obiektów, użyłem czcionki linii składowej i zmieniłem warstwę. To działa! Ale w grę wchodzi błąd, o którym wspomniałeś"

"Wybrałem podzespół z arb i użyłem czcionki "Component Line Font" i zmieniłem warstwę. Działa, ale pojawia się błąd graficzny, o którym wspomniałeś": pomieszczenie staje się zacienione, więc to nie działa!

5 polubień

Z tego menu możesz zmienić warstwę:

http://help.solidworks.com/2014/french/solidworks/sldworks/HIDD_COMPONENT_FONT.htm

Następnie domyślnie ustawił wszystkie style linii (tylko nową warstwę?) i to działa!

1 polubienie

Witam

Dostępna jest również, jeśli korzystasz z SW2014, możliwość przekształcenia widoku w innej pozycji na blok szkicu, a tam będziesz mieć swój blok na wybranej warstwie i możesz zarządzać kolorami i typem obrysu.

@+

2 polubienia

Ponownie

Innym rozwiązaniem jest umieszczenie widoku w innej warstwie (kliknięcie prawym przyciskiem myszy w menedżerze elementów).

Następnie ukryj jeden z komponentów tego widoku (zawsze kliknij prawym przyciskiem myszy w menedżerze elementów), tam zostanie utworzone ponowne obliczenie i wszystkie pociągnięcia widoku zostaną ponownie obliczone i przejdą do koloru i rodzaju obrysu warstwy.

@+

2 polubienia

Dzięki za info.

Przeprowadziłem test na jednym z moich posłów do PE i to działa!!!

(Patrz załącznik)

2014-07-29_couleur_autre_position_mep.docx
2 polubienia