Czy zerwałeś wyrównanie części z elementem macierzystym? W ten sposób staje się całkowicie niezależny i możesz go modyfikować według własnego uznania bez wpływu na inne części (szkielet, krawędź, cień itp.)
"Może być konieczne wstępne wybranie komponentów, które znajdują się w innym położeniu w widoku alternatywnym (użycie drzewa elementów lub obszaru graficznego) i przeniesienie ich na nową warstwę".
'Należy wstępnie wybrać komponent, który znajduje się w widoku o innej pozycji (użyć drzewa lub obszaru graficznego) i przenieść go na nową warstwę"
Drugi mówi:
"Wybrałem podzespół z drzewa obiektów, użyłem czcionki linii składowej i zmieniłem warstwę. To działa! Ale w grę wchodzi błąd, o którym wspomniałeś"
"Wybrałem podzespół z arb i użyłem czcionki "Component Line Font" i zmieniłem warstwę. Działa, ale pojawia się błąd graficzny, o którym wspomniałeś": pomieszczenie staje się zacienione, więc to nie działa!
Dostępna jest również, jeśli korzystasz z SW2014, możliwość przekształcenia widoku w innej pozycji na blok szkicu, a tam będziesz mieć swój blok na wybranej warstwie i możesz zarządzać kolorami i typem obrysu.
Innym rozwiązaniem jest umieszczenie widoku w innej warstwie (kliknięcie prawym przyciskiem myszy w menedżerze elementów).
Następnie ukryj jeden z komponentów tego widoku (zawsze kliknij prawym przyciskiem myszy w menedżerze elementów), tam zostanie utworzone ponowne obliczenie i wszystkie pociągnięcia widoku zostaną ponownie obliczone i przejdą do koloru i rodzaju obrysu warstwy.