Gdy chcę wykonać przekrój poprzeczny niektórych zespołów, mam podgląd przekroju, ale podczas walidacji otrzymuję komunikat "Wykonanie przekroju w tym miejscu spowoduje utworzenie nieprawidłowych brył. Wybierz inną pozycję sekcji". Bez względu na to, jak bardzo odwlekam plan, on odmawia.
W moich zespołach znajdują się prawie wszystkie części do oczyszczalni ścieków firmy Creo.
Jeśli jest to oczyszczalnia ścieków powierzchniowa, być może będziesz musiał spróbować z oczyszczalnią ścieków stałych. Może to wycinanie powierzchni, które za bardzo mu się nie podobają.
Rzeczywiście, jest to alternatywa. Zrobiłem to bezpośrednio w oryginalnym montażu, bez kopii. Zwykle nie ma dużego ryzyka.
Pozwala mi to również na wizualizację części, które powodują problemy, ponieważ SW ostrzega, że nie usunie materiału z niektórych części. Po zakończeniu "cięcia" problematyczne kawałki wydają się całymi.
Ćwiczę technikę zmiany biegów. Ale we wskazanym przypadku to nie wystarczy. Problem wynika z części z błędami. Kawałek, który wchodzi w chwiejną powierzchnię. I rzeczywiście, prawie zawsze jest to spowodowane "zerową grubością"
Paliatywny to, jak wskazano powyżej, usunięcie materiału w zespole przez cały czas. A potem tnie prawie wszystko, z wyjątkiem części, które są problematyczne dla cięcia. Mogę je wtedy dostrzec.