Widoki rysunku zostały zmienione bez interwencji użytkownika

Witam

Po otwarciu rysunku blachy widoki zmieniały się bez żadnej ingerencji z mojej strony.

Pozwólcie, że wyjaśnię, na przykład widok "z lewej" zmienił się na widok "z tyłu ".

Po otwarciu "palety widoków", jeśli ją zaktualizuję, widoki powrócą do normalnego stanu w palecie widoków, ale nie na rysunku.

Zobacz poniżej zrzuty ekranu:

Obraz 1, podczas otwierania pliku (nie zaktualizowany, widoki są nadal poprawne)

Obraz 2, po otwarciu i zaktualizowaniu (widoki są złe i przesunięte)

Rysunek 3, paleta widoków nie została zaktualizowana

Rysunek 4, Wyświetl paletę po aktualizacji

Czy masz rozwiązanie?

Ponadto, jeśli może to być ścieżka, paleta widoków już nie działa (kliknięcie jej nie otwiera, jakbym nic nie robił), gdy otwieram plik w 3D.

Wersja Solidworks: Premium 2019 SP 2.0

img1234.jpg

Witam

Może wyważam otwarte drzwi... ale jeśli nie nastąpiła żadna modyfikacja 3D, tylko konfiguracja dokumentu może wyjaśnić jego "ruchy" widoków.

Mam tu na myśli bezpośrednio przejście z Europy do USA we właściwościach arkusza, które odwraca kierunek rzutowania rzutowanych widoków?

capture.png

Dziękuję za pomoc, ale to nie wszystko, nadal jestem w Europie...

Próbowałem "zaktualizować standardowe widoki" w 3D, nie ma to wpływu na moje widoki.

Właśnie próbowałem ponownie wstawić nowy widok w MEP: różni się od poprzedniego (odpowiada temu, czego właściwie chcę), zobacz PJ:

Myślę, że jestem dobry w przerysowywaniu wszystkich moich konfiguracji...

bug_mep.jpg

To dziwne, wydaje się, że to redefinicja widoków w pokoju. Spróbuj umieścić oryginalne widoki z powrotem w pokoju (czwarta ikona od lewej, menu wywoływane przez domyślną spację):

1 polubienie

Próbowałem, też bez zmian...

Niemniej jednak znalazłem różnicę między tymi dwoma "widokami rysunkowymi".

Widok, który "błędy" (i wszystkie te, które mają "błędy") nie ma zakładki "Orientacja", więc jest rzutowany z innego widoku, patrz w PJ (widok, który się zmienił po lewej, nowy widok po prawej).

Nie wiem co to znaczy, może było złe obchodzenie się z rysunkiem przez byłego rysownika i usunął widok "rodzica"? Nie wyjaśnia to nagłej zmiany orientacji, ale wyjaśnia, dlaczego nie mogę już ręcznie zmienić widoków?

difference.jpg

W widoku rzutowanym można kliknąć prawym przyciskiem myszy/przejść do widoku nadrzędnego. To już teraz pozwoli stwierdzić, czy nadal istnieje.

1 polubienie

Widok macierzysty już nie istnieje (nie mam tej opcji po kliknięciu prawym przyciskiem myszy).

Tak więc, w przeciwieństwie do mojej poprzedniej odpowiedzi, możesz spróbować przedefiniować widok modelu (3. ikona ujęcia) tak, aby pasował.

1 polubienie

Ten sam wynik, modyfikuje moje nowo wstawione widoki, ale nie ten, który się zmienił i powoduje problemy...