Ostrzeżenia i wyskakujące okienka?

Cze wszystkim!

Mam szybkie pytanie!

Czy istnieje sposób na usunięcie wyskakujących okienek i ostrzeżeń? bo mam taki raczej... masywny...

"Ta akcja zresetuje twój projekt", który pojawia się nie wiem ile razy podczas uruchamiania  makra.

Zaznaczam, że kliknięcie w "ok" ostatecznie nic nie zmienia, przynajmniej nie mam takiego wrażenia, skoro makro działa.

Poza tym wyskakującym okienkiem, właściwie... Co oznacza, że makro używane do automatyzacji kaletki, cóż... nie automatyzuje go już tak bardzo, ponieważ nadal musimy weryfikować wszystkie te wiadomości ....

Próbowałem "Application.DisplayAlerts = False", ale bez rezultatu

Jakieś pomysły? ^^'

Przyjacielski

Yoann powiedział:

Witam

Kiedy przeczytałem początek wiadomości, myślałem o "Application.DisplayAlerts = False", ale nie sądzę, aby były jakieś inne rozwiązania!

1 polubienie

Mmh... Spróbuję jeszcze raz z nim, być może źle go umieściłem, bo mam kilka modułów do odnalezienia, być może nie umieściłem go w odpowiednim miejscu ^^'

ale prawdą jest, że zanim przyszedłem zadać pytanie, trochę poszperałem w sieci i nic więcej nie znalazłem.

Witam, jeśli przejdziesz do opcji/Wiadomości/błędów/ostrzeżeń.

I wybrać komunikat, który sprawia Ci problemy, wskazując, że nie powinien być już wyświetlany?

Chciałem zrobić sitodruk, ale mój komputer trochę się psuje.

To wszystko, co mogę pokazać.

erreur.png
1 polubienie

Oto załączony obraz, który chcę Wam pokazać!

Jeśli komunikat o błędzie pojawia się na tej liście, zaznacz go lub odznacz Nie wiem już

i już się nie pojawi!

erreur_bis.png
1 polubienie

@Bart

To, co wskazujesz, jest przeciwieństwem, aby ponownie wyświetlić komunikat o błędzie, który już się nie pojawia.

Z drugiej strony pomysł jest dobry, ale powinniśmy wiedzieć, czy komunikat o błędzie, o którym mówi @y.bourbon , ma pole wyboru "Nie pokazuj więcej tego komunikatu". W takim przypadku po sprawdzeniu komunikat pojawi się na wskazanej liście.

1 polubienie

Jeśli masz formularz użytkownika, czy korzystasz z opcji Rozładuj, gdy już jej nie potrzebujesz?

I czy zamknąłeś i ponownie otworzyłeś wszystko bez korzystania z debugowania?

1 polubienie

\o/ ~o/ \o~ /o\  To jest taniec zwycięstwa.

Dziękuję Bart =) Po przeczytaniu twojej wiadomości zostałem przeszukany i znalazłem rzeczywiście kilka bardzo irytujących wiadomości, ponieważ były oczywiste (takie jak "nie możesz tego nagrać, to jest tylko do odczytu"... A jednocześnie to widzę! Na górze jest napisane, że jest tylko do odczytu!)

Ale komunikatu "Ta akcja zresetuje twój projekt" nie było, więc otworzyłem edytor makr solidworks i zajrzałem do opcji, czy jest coś podobnego.

I wyłączyłem wszystko, co jest podpowiedziami i komunikatami o błędach dla "zarządzanych" błędów!

I po kilku testach wydaje się, że działa

Dziękuję Tobie i dziękuję Lucasowi i Benoit za ich odpowiedzi!

Ps: na razie moje makro jest dedykowane tylko do jednego montażu. Ale jak tylko to uogólniłem, podzieliłbym się tym, ponieważ myślę, że może to być dość przydatne w dużych złożeniach (przy okazji też małych), gdy jest jedna lub więcej stron do modyfikacji i nie chcesz otwierać każdego pliku =)

1 polubienie

Benoit: rzeczywiście, nie znalazłem dokładnie wiadomości, myślę, że manipulacja, którą zrobiłem, zaskoczy mnie, gdy popełnię jakieś błędy x)

Lucas: Nie używałem żadnego UserForm ^^ wszystko odbywa się za pomocą modułów i przycisku ActiveX. Aby uniknąć tych problemów z rozładunkiem, z głową w powietrzu tak jak ja, przy okazji koniecznie zapomniałbym go użyć

1 polubienie

Zasługuje więc na +1 lub nawet "ta odpowiedź rozwiązała mój problem" =) .....

Mówię to, nic nie mówię...

3 polubienia

Bardzo dziękuję przyjacielu!

Uwaga Benoit, idę!! =)

top.png
1 polubienie

Aby zamknąć sekcję Nie na temat.

@Bart, stawiam na jakość ;-)

Dziś po południu jeszcze @Tomalam robię, a w przyszłym tygodniu @fthomas lub nawet @Jose ;-)

Na @GT22 i @Lucas zrezygnowałem... :D

Ach, ale absolutnie, Benoit, umieść odpowiedź, aby powiedzieć, aby mieć odpowiedź + w statystykach, nie, to nie jest cel!

Co masz na myśli mówiąc "Robię tomalam, I do jose itp.... " ?

Obiecuję, że po zamknięciu debaty^^

EDIT: No właśnie, nie jesteś daleko!!

Dobra robota!