[Praca w toku] McLaren P1 (SolidWorks)

Pozdrawiam!

Zacząłem tworzyć McLarena P1 z SolidWorks, z ambicją napisania równolegle darmowego samouczka PDF, aby umożliwić tym, którzy są zainteresowani, rozpoczęcie pracy i nauczenie się 2-3 sztuczek :)

To nie jest mój pierwszy samochód ani mój pierwszy samouczek, już wymodelowałem skomplikowane kształty tego pięknego dzieła, aby nie oślepnąć. Samouczek pojawi się na mojej stronie, gdy przeszedłem: http://www.imagine-cad.com/free-tutorial-mclaren-solidworks/

Nie będę postępował w sposób jak najbardziej intuicyjny, a mianowicie zamodeluję jak największy, a następnie szczegółowy, ale ze względu na zainteresowanie edukacyjne podzielę modelarstwo na rozdziały poświęcone jednemu obszarowi samochodu...

A oto temat pierwszego rozdziału, czyli dach:

Rysunek 1

Rys. 2

Dziękuję państwu za uwagę!

12 polubień

tylko piękne i jeśli twoje tutoriale podążają tylko bardzo dobrze, aby przyjść

Dziękujemy za udostępnienie

@+ ;-)

Dobry wieczór

Poszedłem zobaczyć twoją stronę i jest naprawdę fajna!

Uwielbiam to, naprawdę!

Ja też spędzam trochę wolnego czasu rysując takie małe autka i chciałam zrobić z tego tutorial, ale trochę straciłam odwagę:)

W każdym razie bardzo dobra robota i nie można o niej zapomnieć dla profesjonalistów od modelowania CAD:

Trwające obecnie wyzwanie Garbusa, które w drugiej części będzie składało się z modelu.

Jeszcze raz gratulacje,

Klasa A+

Witam

To wszystko zapowiada niezłą robotę! Powodzenia.

1 polubienie

Witam

Gratulacje, fajny projekt i świetna robota.

Dziękuję.

Miłego dnia i powodzenia...

Doskonałe!!!!!

Jestem raczej fanem 2 kółek (ale uwielbiam ten typ 4-kołowego pojazdu: ale nie mów, że to !!).

Mam nadzieję, że samouczki, które umieściłeś na Lynkoa: Muszę trenować, wkrótce będzie WV Cox do modelowania (patrz Wyzwanie).

Dobra robota... To jest TOP

A jeśli nie, sternik, czy nie jest to dla ciebie interesujące? wink

Wysublimowana, ładna robota, nie mogę się doczekać kontynuacji!

Dziękuję za zachętę, to naprawdę przyjemność!

@flegendre

2 koła też są ładne, ale mechanika jest bardziej widoczna, więc najlepiej jest mieć sędziego przed sobą!

Zamieszczam samouczek na mojej stronie, do pobrania za darmo, krok po kroku. Pierwsze rozdziały są dostępne jeśli chcesz zacząć trenować ;)

@Yves Boutherand

Prawdopodobnie wezmę w nim udział, ale wciąż umykają mi dwa lub trzy szczegóły dotyczące wyzwania:

- Czy musimy uczestniczyć w 3 częściach, aby być dopuszczalnym, czy możemy polegać na zebranych odniesieniach do "tylko" modelu i renderu?

- Wyzwanie kończy się za 22 dni na zwrot WSZYSTKIEGO czy tylko referencji?

Chciałem dać wam obraz tego, co udało mi się wcześniej wyprodukować, aby nie wskakiwać na ślepo do samouczka!

Oto kilka powierzchni, które udało mi się zamodelować:

Obraz

Moja strona ma w tej chwili 2-3 problemy, ale wszystko działa normalnie, obrazy są dostępne! :)

Trochę zaczęłam biedronkę... Nie jest łatwo zrobić coś czystego!

@Romaingin

W przypadku wyzwania Coxa nie, nie jest konieczne uczestniczenie we wszystkich 3 wyzwaniach. Równie dobrze możemy zrobić tylko jedną.

Ideą pierwszego z nich jest po prostu zebranie jak największej ilości dokumentacji, plików itp. aby mieć wspólną podstawę do modelowania Coxa. Jeśli nie zbierzemy wystarczającej ilości dokumentacji, nie jestem pewien, czy uruchomimy pozostałe 2.... do zobaczenia...

Pierwsza z nich kończy się 22-go tak, ale tylko po to, żeby zrobić refy... Modeling będzie więc przedmiotem nowego wyzwania.

@Yves Boutherand

Dziękuję za te wyjaśnienia!

Właśnie zamieściłem rozdział 3, który składa się z modelowania boku samochodu!

Obraz

Następny rozdział, dach!