Zacząłem tworzyć McLarena P1 z SolidWorks, z ambicją napisania równolegle darmowego samouczka PDF, aby umożliwić tym, którzy są zainteresowani, rozpoczęcie pracy i nauczenie się 2-3 sztuczek :)
To nie jest mój pierwszy samochód ani mój pierwszy samouczek, już wymodelowałem skomplikowane kształty tego pięknego dzieła, aby nie oślepnąć. Samouczek pojawi się na mojej stronie, gdy przeszedłem: http://www.imagine-cad.com/free-tutorial-mclaren-solidworks/
Nie będę postępował w sposób jak najbardziej intuicyjny, a mianowicie zamodeluję jak największy, a następnie szczegółowy, ale ze względu na zainteresowanie edukacyjne podzielę modelarstwo na rozdziały poświęcone jednemu obszarowi samochodu...
W przypadku wyzwania Coxa nie, nie jest konieczne uczestniczenie we wszystkich 3 wyzwaniach. Równie dobrze możemy zrobić tylko jedną.
Ideą pierwszego z nich jest po prostu zebranie jak największej ilości dokumentacji, plików itp. aby mieć wspólną podstawę do modelowania Coxa. Jeśli nie zbierzemy wystarczającej ilości dokumentacji, nie jestem pewien, czy uruchomimy pozostałe 2.... do zobaczenia...
Pierwsza z nich kończy się 22-go tak, ale tylko po to, żeby zrobić refy... Modeling będzie więc przedmiotem nowego wyzwania.