Okno przeglądu problemu z Worgroup PDM

Witam, mam

zainstalowany PDM 2014 na serwerze Windows Server 2008 R2 i wszystko działa idealnie! 
Kiedy uzyskam do niego dostęp za pomocą eksploratora Workougroup PDM, możesz archiwizować, zmieniać nazwę, usuwać, robić wszystko idealnie!
Tylko jedna rzecz już nie działa: "Okno podglądu" w PDM Explorer!

Kiedy klikam obiekt prawym przyciskiem myszy i klikam "okno podglądu", okno jest puste, szare.
Miałem już problem, zrobiłem kompletną rekonstrukcję sejfu i problem został rozwiązany, ale teraz po kilku przebudowach nadal nie działa.

Masz pomysł?

Dziękuję za pomoc

Witam

Próbował naprawić instalację Edrawings!

Zobacz dezinstalację i żywicę.

Czy podgląd działa w SolidWorks Eplorer czy SolidWorks (dodatek PDM Workgroup)?

Można również aktualizować Edrawings, SolidWorks Explorer i SolidWorks: jaka jest wersja (rok) i SP?

Witam

Dziękuję za odpowiedź.

Podgląd działa w Eksploratorze solidworks (na przykład, jeśli mam tam część na dysku lokalnym, OK).

Nie działa to jednak w grupie roboczej PDM. Skłaniam się bardziej ku problemowi na serwerze PDM niż problemowi z Edrawing. Mogę się mylić.

W przeciwnym razie poziom wersji:

Solidworks 2014 SP5.0 Edition Edukacja

Solidworks  2014 SP5.0 kompilacja 0077 Dodatek

Solidworks Workgroup PDM 2014 SP5.0 kompilacja 0077

Wersje są bardzo aktualne.

Możesz spróbować zmienić nazwę następującego klucza rejestru:

HKEY_Current_User\Software\Solidworks\Solidworks 2009\PDMWorks Workgroup\PreviewDialog

na przykład w "PreviewDialog_OLD".

Źródło: https://forum.solidworks.com/thread/27941

Utrzymuję jednak, że problem może pochodzić z Edrawings! Jeżeli istnieje wiele wersji, odinstaluj niektóre z nich i napraw wersję odpowiadającą wersji eksploratora SolidWorks.

Alternatywnie można również spróbować zaktualizować SolidWorks Explorer otwierając go, a następnie kliknąć przycisk informacji i przeprowadzić aktualizację.

Witam

Próbowałem zmienić klucz rejestru na stacji roboczej klienta, nic nie pomaga!

Dodatkowo próbowałem odinstalować i ponownie zainstalować Edrawing, nadal mam ten sam problem...

W eksploratorze Solidwork, podgląd działa świetnie do wyświetlania obiektu, który znajduje się na moim dysku lokalnym, ale także dla obiektu, który znajduje się w PDM!

Tak naprawdę to w samym Solidwoks, w dodatku PDM Workgroup, podgląd nie działa i tylko dla obiektów przechowywanych na PDM. To szaleństwo!

Mam 20 klienckich stacji roboczych, które używają tego samego PDM i 20 miało ten sam problem w tym samym czasie, wydaje mi się dziwne, że 20 miało ten sam błąd

Małe proste pytanie, czy sterowniki karty graficznej są aktualne?

Możemy sprawdzić tutaj:

http://www.solidworks.fr/sw/support/videocardtesting.html

A odinstalowanie Edrawings zostało wykonane całkowicie? Czy nie były dwie wersje w tym samym czasie?

A czy korzystasz z dwóch ekranów?

A dlaczego nie zrzut ekranu z problemem? Że lepiej rozumiem to

W rzeczywistości nie ma rozwiązania, jest to znany problem SolidWorks zgłaszany pod numerem błędu SPR 892443:

Opis:Dodatek Workgroup PDM w SolidWorks powoduje, że okno podglądu Eksploratora plików w okienku zadań jest czarne / puste.

Uwagi techniczne: Problem powielony w Workgroup 2015 Sp3 i Workgroup 2015 Sp2.1 przy użyciu systemu Windows Server 2008r2 x64. Aby odtworzyć problem: 1. Uruchom SolidWorks z włączonym dodatkiem Workgroup 2. W okienku zadań > zakładkę Eksplorator plików rmb na pliku i wybierz "Okno podglądu", plik będzie wyświetlany jako. Zrzut ekranu w pliku o nazwie "PreviewWindow.png". Uwaga Miniatura jest w porządku, ale Podgląd jest. UWAGA: Gdy dodatek Workgroup jest wyłączony, opcja "Podgląd okna" działa poprawnie.

Obecnie nie ma rozwiązania ("Naprawiono: brak"), możesz subskrybować, klikając ten link (musisz być zalogowany na swoje konto SolidWorks), aby dowiedzieć się, kiedy problem zostanie rozwiązany:

https://customerportal.solidworks.com/eservice_enu/start.swe?SWECmd=InvokeMethod&SWEMethod=GotoRecord&SWEService=SWGotoRecord&ViewName=SW+All+Defects+List+customerportal+-+Search&BusObject=Product+Defect&BusComp=Product+Defect&Id=1-3SEUAAV&SRN=

2 polubienia

oto zrzut ekranu przedstawiający mój problem, gdy otwieram obiekt przechowywany na PDM

pdm.png

Oto kolejny zrzut ekranu, który pokazuje, że działa to po otwarciu obiektu przechowywanego na moim dysku lokalnym:

local.png