Witam, mam
zainstalowany PDM 2014 na serwerze Windows Server 2008 R2 i wszystko działa idealnie!
Kiedy uzyskam do niego dostęp za pomocą eksploratora Workougroup PDM, możesz archiwizować, zmieniać nazwę, usuwać, robić wszystko idealnie!
Tylko jedna rzecz już nie działa: "Okno podglądu" w PDM Explorer!
Kiedy klikam obiekt prawym przyciskiem myszy i klikam "okno podglądu", okno jest puste, szare.
Miałem już problem, zrobiłem kompletną rekonstrukcję sejfu i problem został rozwiązany, ale teraz po kilku przebudowach nadal nie działa.
Masz pomysł?
Dziękuję za pomoc
Witam
Próbował naprawić instalację Edrawings!
Zobacz dezinstalację i żywicę.
Czy podgląd działa w SolidWorks Eplorer czy SolidWorks (dodatek PDM Workgroup)?
Można również aktualizować Edrawings, SolidWorks Explorer i SolidWorks: jaka jest wersja (rok) i SP?
Witam
Dziękuję za odpowiedź.
Podgląd działa w Eksploratorze solidworks (na przykład, jeśli mam tam część na dysku lokalnym, OK).
Nie działa to jednak w grupie roboczej PDM. Skłaniam się bardziej ku problemowi na serwerze PDM niż problemowi z Edrawing. Mogę się mylić.
W przeciwnym razie poziom wersji:
Solidworks 2014 SP5.0 Edition Edukacja
Solidworks 2014 SP5.0 kompilacja 0077 Dodatek
Solidworks Workgroup PDM 2014 SP5.0 kompilacja 0077
Wersje są bardzo aktualne.
Możesz spróbować zmienić nazwę następującego klucza rejestru:
HKEY_Current_User\Software\Solidworks\Solidworks 2009\PDMWorks Workgroup\PreviewDialog
na przykład w "PreviewDialog_OLD".
Źródło: https://forum.solidworks.com/thread/27941
Utrzymuję jednak, że problem może pochodzić z Edrawings! Jeżeli istnieje wiele wersji, odinstaluj niektóre z nich i napraw wersję odpowiadającą wersji eksploratora SolidWorks.
Alternatywnie można również spróbować zaktualizować SolidWorks Explorer otwierając go, a następnie kliknąć przycisk informacji i przeprowadzić aktualizację.
Witam
Próbowałem zmienić klucz rejestru na stacji roboczej klienta, nic nie pomaga!
Dodatkowo próbowałem odinstalować i ponownie zainstalować Edrawing, nadal mam ten sam problem...
W eksploratorze Solidwork, podgląd działa świetnie do wyświetlania obiektu, który znajduje się na moim dysku lokalnym, ale także dla obiektu, który znajduje się w PDM!
Tak naprawdę to w samym Solidwoks, w dodatku PDM Workgroup, podgląd nie działa i tylko dla obiektów przechowywanych na PDM. To szaleństwo!
Mam 20 klienckich stacji roboczych, które używają tego samego PDM i 20 miało ten sam problem w tym samym czasie, wydaje mi się dziwne, że 20 miało ten sam błąd
Małe proste pytanie, czy sterowniki karty graficznej są aktualne?
Możemy sprawdzić tutaj:
http://www.solidworks.fr/sw/support/videocardtesting.html
A odinstalowanie Edrawings zostało wykonane całkowicie? Czy nie były dwie wersje w tym samym czasie?
A czy korzystasz z dwóch ekranów?
A dlaczego nie zrzut ekranu z problemem? Że lepiej rozumiem to
W rzeczywistości nie ma rozwiązania, jest to znany problem SolidWorks zgłaszany pod numerem błędu SPR 892443:
Opis:Dodatek Workgroup PDM w SolidWorks powoduje, że okno podglądu Eksploratora plików w okienku zadań jest czarne / puste.
Uwagi techniczne: Problem powielony w Workgroup 2015 Sp3 i Workgroup 2015 Sp2.1 przy użyciu systemu Windows Server 2008r2 x64. Aby odtworzyć problem: 1. Uruchom SolidWorks z włączonym dodatkiem Workgroup 2. W okienku zadań > zakładkę Eksplorator plików rmb na pliku i wybierz "Okno podglądu", plik będzie wyświetlany jako. Zrzut ekranu w pliku o nazwie "PreviewWindow.png". Uwaga Miniatura jest w porządku, ale Podgląd jest. UWAGA: Gdy dodatek Workgroup jest wyłączony, opcja "Podgląd okna" działa poprawnie.
Obecnie nie ma rozwiązania ("Naprawiono: brak"), możesz subskrybować, klikając ten link (musisz być zalogowany na swoje konto SolidWorks), aby dowiedzieć się, kiedy problem zostanie rozwiązany:
https://customerportal.solidworks.com/eservice_enu/start.swe?SWECmd=InvokeMethod&SWEMethod=GotoRecord&SWEService=SWGotoRecord&ViewName=SW+All+Defects+List+customerportal+-+Search&BusObject=Product+Defect&BusComp=Product+Defect&Id=1-3SEUAAV&SRN=
Oto kolejny zrzut ekranu, który pokazuje, że działa to po otwarciu obiektu przechowywanego na moim dysku lokalnym:
local.png