Zoon nie jest już skoncentrowany na wskaźniku

Witam Cię.

Mam problem, gdy powiększam obraz środkowym kółkiem myszy. Powiększanie odbywa się, ale na środku ekranu.

Przed powiększeniem wyśrodkował się na wskaźniku myszy... co jest o wiele lepsze.

Skoro już przy tym jesteśmy, mam również problemy z ustawieniami koła, ponieważ nie mogę już obrócić widoku, gdy przesuwam środkowe koło w lewo. Próbuję wszystkich możliwych opcji i nie mogę tego zrobić, podczas gdy wcześniej działało to dobrze. 

Jeśli ktoś ma dobre pomysły w tych dwóch kwestiach, z góry dziękuję.

Cześć Remi.

Dziękuję za te wskazówki. Rzeczywiście, pomaga mi to trochę w moim sposobie funkcjonowania, ale nie znajduję sposobu, w jaki pracowałem wcześniej.

Na dowód, kiedy pracuję na moim osobistym komputerze i kiedy powiększam, dobrze idę tam, gdzie wskazuje wskaźnik myszy, podczas pracy idzie na środek ekranu, a nie tak samo.

W przypadku obracania za pomocą kółek myszy nie działa z myszą bezprzewodową, podczas gdy z myszą przewodową nie ma problemu.

Więc ok to ustawienia myszy bezprzewodowej, ale tam to samo wcześniej udało mi się to zrobić, a teraz jest bardziej przeciętnie, podczas gdy zmodyfikowałem wszystkie możliwe ustawienia...

Jeśli działało to wcześniej i bardziej reaguje, to znaczy, że nastąpiła modyfikacja opcji lub oprogramowania (w tym sterownika).

Twoja druga część pytania kieruje mnie do aktualizacji sterownika myszy, sprawdź w opcjach systemu Windows, jeśli tak jest.

W pierwszej części pytania, czy nie masz wybranego elementu?

3 polubienia

Witam

Uwaga "Mam problem, gdy powiększam za pomocą środkowego kółka myszy. Powiększanie odbywa się, ale na środku ekranu." sprawdza, czy wiersz "Powiększ wokół środka ekranu" nie jest zaznaczony w menu "Widok / Edycja"

Jeśli chodzi o drugą część pytania, której nie mogę przetestować, moja podstawowa mysz mi na to nie pozwala. Jak powiedział stefbeno, możliwa aktualizacja sterownika... lub zły kontakt na kółku myszy, warto przetestować z innym (problem już miałem i który pojawił się dopiero na SW).

Pozdrowienia

1 polubienie

Witaj D Roger.

Jeśli chodzi o pierwszą część twojej odpowiedzi, miałeś rację, zoom wyśrodkowany na środku ekranu był aktywny! Uff, coś się rozwiązało. Nie znałem tej "opcji".. jeszcze raz WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA CIEBIE!

Jeśli chodzi o myszkę, zrobiłem aktualizację sterownika, ale nic. Przetestowałem więc wszystkie możliwości, jakie daje ta myszka, i znalazłem (w końcu...).

W rzeczywistości musisz ustawić koło na "środkowym przycisku", aby można było obracać ...  

Pff coś ....  

krótko mówiąc, nie zamierzamy już jechać, już wystarczająco narzekałem przez kilka dni.

Jeszcze raz dziękuję za moralne wsparcie dla was wszystkich, a jeszcze bardziej dla Rogera, który zdobywa nagrodę za tę zagadkę!

1 polubienie